Enige regelmaat zit er niet in want de beschikbaarheid van de bandjes laat zich niet regisseren, maar we zijn er toch gewoon elke keer weer bij. 5 dagen na de vorige opnames staan er alweer een 2-tal showcases geprogrammeerd op het knusse podium van Club Ziggo. In deze intieme locatie worden op periodieke basis een tweetal upcoming bands, uit binnen- en buitenland, voorgesteld aan een select publiek. De showcase optredens worden gefilmd en komen beschikbaar via Ziggo Video on Demand en (deels) Youtube. Inmiddels zijn er al afleveringen opgenomen met onder andere The Jon Spencer Blues Explosion (USA), Moke (NL), Anne Soldaat (NL) en We Are Augustines (USA).

De 2 acts die vandaag worden opgenomen zijn allebei afkomstig uit Nederland en de eerste die mag gaan spelen zijn Ape Not Mice. Een 5-tal uit Eindhoven dat nu ruim 3,5 jaar bij elkaar is en inmiddels hun debuut-cd “Every Stain Tells A Story” hebben uitgebracht. Zangeres Diede Claesen werd op Youtube ontdekt door drummer Mark Vrolings. Al snel ontstond een 5-koppige band die humor hoog in het vaandel heeft staan. Want hoe vertaal je Aap Noot Mies? Juist! Maar die vrolijkheid en humor vind je niet alleen maar in de naam van de band. Alle teksten zijn hiermee doorspekt. Popjazz met een knipoog. En dat merk je op het podium. Een koffer met kunstbloemen, houten vogeltjes aan de microfoonstandaard, vrolijke aankondigingen  en allemaal vrolijke liedjes van een hoog lalala-gehalte. Het publiek vind het prachtig.

Zazi is ook zo’n bij toeval ontstane groep. 2 Meiden gaan op schooltrip naar Parijs, worden voorgesteld aan de 3e , die in Frankrijk modellenwerk deed, belanden gedrieën op de trappen van de Sacré-Cœur waar ze een Frans drankliedje zingen dat op film word opgenomen. Ze besluiten gezamenlijk verder te gaan waarbij bestaande liedjes in een nieuw jasje worden gestoken, winnen en-passant een Frans concours, hebben inmiddels voor de Koninklijke familie opgetreden en deden shows in Duitsland, Canada en Amerika. En vanavond staan ze op het podium in Club Ziggo voor de opnames van Ziggo Live en maken gelijk van de gelegenheid gebruik om hun titelloze EP te releasen.

“Eigenzinnige pop-folk, met een vleugje chanson en soms een jazzy randj”. Zo omschrijven deze multi-instrumentalisten/vocalisten hun muziek, waarbij ze zich niet laten weerhouden door een taalbarrière. Want behalve dat ze alle drie diverse instrumenten bespelen (afwisselend accordeon/piano/gitaar/cello/ ukelele/mandoline) zingen ze in  het Spaans, Frans, Duits, Noors en Engels. En, in welke taal ze ook zingen of welk instrument ze ook bespelen, ze pakken het publiek gewoon in. Als dan ook aan het einde van de opnames blijkt dat het eerste nummer  en nieuwe single “Turn Me On” opnieuw moet worden opgenomen gaat het publiek uit haar dak. Want genoeg kunnen we er niet van krijgen.

De volgende opnames van Ziggo Live zullen plaats vinden op 29 november aanstaande. Ken Stringfellow en Swelter zijn dan de optredende acts. Aanmelden kan via clubziggo@d2bv.nl.

Deel: