De Bee Gees’ invloedrijke muziek heeft ervoor gezorgd dat de gebroeders Barry en de helaas veel te vroeg overleden Robin en Maurice Gibb een grote schare van toegewijde fans hebben. Ter viering van de groep’s 50-jarig jubileum komt er een speciale box set uit. Deze box is samengesteld door Barry en Robin Gibb en laat 50 jaar van herinneringen zien en horen.

‘Mythology’ bevat als gezegd 4 CD’s, waarop elk één van de vier Gibb broers in de spotlights worden gezet, inclusief een CD opgedragen aan Andy Gibb. In 2010 hebben Barry, Robin, Maurice’s weduwe Yvonne (en hun kinderen Adam en Samantha), en Andy’s dochter Peta ieder persoonlijk de nummers uitgekozen.

“Dit zijn zo ongeveer onze persoonlijke favorieten”, vertelde Barry. “Dit is nu de 50e verjaardag van de Bee Gees. En als ik zeg de Bee Gees, dan bedoel ik alle 4 de broers”. “Ik zie onze nummers altijd als een paar broers die een leuke tijd hebben”, voegde Robin er aan toe. “Als ik nu terug kijk, dan is het de reis, niet de aankomst”.

Ook zit er bij ‘Mythology’ een verzameling van familiefoto’s, veel daarvan nog niet eerder gepubliceerd, tesamen met eerbetonen van George Martin, Brian Wilson, Elton John, Graham Nash, en de band’s Robert Stigwood. Meer aangrijpend dan ooit, ‘Mythology’ is samengesteld in 2010 door Barry en zijn broer Robin die helaas op 20 mei van dit jaar overleed.

De 50 jaar lange carriëre van de Bee Gees overspannend, bevat de set 81 nummers met daarbij een aantal van de band’s grootste hits. Hoofdzakelijk wordt er ingezoemd in de catalogus van de Bee Gees met nummers als hun vroege single ‘Spicks And Specks’ (1966); de titeltrack van het conceptalbum Odessa (1969); de single B kant ‘Country Woman’ (1971); ‘Spirits (Having Flown)’ (1979), de titeltrack van het 35 miljoen keer verkochte album; ‘The Longest Night’ (1987) van het met multiplatina bekroonde album ‘E•S•P’; Closer Than Close’ (1997) van het album ‘Still Waters’; en ‘Man In The Middle’ (2001) van het 20e en tevens laatste Bee Gees album opgenomen 2 jaar voordat Maurice in 2003 overleed. De schitterend verpakte 4-CD box set met de titel ‘Mythology’ ligt vanaf 3 december in de winkels.

“They say the future is always brighter if you can let go of the past, but the Bee Gees will live forever in my heart”. (Barry Gibb – 2010)

Deel: