Black Country Communion, de Anglo-Amerikaanse rock band bestaande uit zanger/bassist Glenn Hughes (Deep Purple, Trapeze), drummer Jason Bonham (Led Zeppelin, Foreigner), Derek Sherinian (Dream Theater, Alice Cooper, Billy Idol) en blues-rock gitarist/zanger Joe Bonamassa, brengen aanstaande maandag 29 oktober hun derde album getiteld ‘Afterglow’, via Mascot Records uit. Net als haar twee voorgangers, is ‘Afterglow’ geproduceerd onder leiding van Kevin Shirley wiens catalogus bestaat uit hits van onder andere Led Zeppelin, Iron Maiden, Aerosmith, Journey, The Black Crowes en nog veel meer heeft hem gemaakt tot “the hottest” producer die de rockmuziek te bieden heeft.

Het was Shirley’s idee om Hughes en Bonamassa samen in een band te stoppen nadat hij ze had zien jammen op een podium in Los Angeles in November 2009. Shirley is de bands niet-officiele vijfde lid. Black Country Communion kwam samen in een studio te Westlake Village, ongeveer 70 kilometer buiten Hollywood om ‘Afterglow’ gedurende vijf zeer produktieve dagen op te nemen. De elf songs op het album zullen alle fans van hoge kwaliteit hardrock een plezier doen. Hughes staat niet voor niets bekend als “The Voice Of Rock”.

Deel: