Het is alweer ruim tien jaar geleden sinds James Taylor een album met origineel materiaal uitbracht, het uit 2002 daterende ‘October Road’. De zanger heeft besloten dat het lang genoeg geduurd heeft en gaat zich nu concentreren om nieuwe songs te schrijven en op te nemen. Dit is de reden waarom Taylor in 2013 niet live te bewonderen zal zijn. “Ik neem een jaar vrijaf, ik ga niet op tournee, ik ga een poging wagen om een album op te nemen. Het doel is om het album in de zomer van 2014 in de winkels te hebben liggen, dat is mijn wens”, aldus de zanger tijdens een interview dat hij vorige week gaf.

Verder vertelde Taylor dat het enorm moeilijk is om alles voor zo’n lange tijd een halt toe te roepen. “Het is lastig om een heel jaar vrij te nemen, het is verbazingwekkend hoe snel de kalender weer vol staat. Ik probeer al drie jaar lang om de herfst vrijaf te nemen, het is mijn intentie om het dit jaar te laten gebeuren. Ik ga er serieus over nadenken en aanbiedingen van oude vrienden komen voorbij en dingen die ik graag zou willen doen, en ook de mogelijkheid om te werken en een salaris te verdienen. Het is erg moeilijk om werk af te wijzen”.

Deel: