De lancering van een iPad app is een passend uniek vervolg op de epische samenwerking tussen het Koninklijk Concertgebouworkest en de Britse artiest Fink, tijdens het uitverkochte concert in het prestigieuze Concertgebouw in Amsterdam eerder dit jaar. Een wereldprimeur, de nieuwe app biedt muziekliefhebbers een ongekende concert ervaring en toegang tot exclusieve content, alsof ze opnieuw het concert beleven met de muzikanten in hun eigen woonkamer.

De app is opgebouwd rond de Full HD live-opname tijdens het Koninginnenacht concert gehouden op 29 april. De film is verrijkt met extra, interactieve lagen zoals interviews met de muzikanten, een terugblik op het evenement met de bandleden van Fink en fragmenten uit de generale repetitie. Met behulp van de allernieuwste streaming technologieën is het mogelijk om in totaal meer dan 6 uur full-hd videocontent aan te bieden in de App. De verrijkingslagen kunnen door de gebruiker zelf worden geactiveerd en via een uniek tijdlijn-concept volledig synchroon met het concert worden afgespeeld. De productie is geoptimaliseerd voor gebruik met Apple TV, met de iPad als tweede scherm, en geeft je een unieke concertervaring in je eigen huiskamer.

Fin Greenall, zanger Fink, zegt, ‘This app truly is revolutionary and gives our fans, and music lovers everywhere the ability to choose exactly how they wish to view the concert. The fact that you can actually look around the room ‘from stage’ with this thing is incredible. We had an inspiring time building this concert and hope this experience inspires others in an equally meaningful way.’

De app kan worden gekocht in de Apple App Store voor €5,99 en is het eerste product uitgebracht door RCO Universe, het nieuwe digitale platform.

Download link: www.bit.ly/RCOmeetsFink

Deel: