Een lust voor oor én oog. Dat is Zazí, het muzikale drietal dat bestaat uit Sabien Bosselaar, Dafne Holtland en Margriet Planting. Met een verscheidenheid aan stemmen en instrumenten en een afwisselend repertoire in diverse talen veroveren ze in sneltreinvaart binnen- en buitenland met hun optredens. Nu is daar een nieuwe mijlpaal: debuutsingle ‘Turn Me On’ die inmiddels verkrijgbaar is als digitale single bij de bekende downloadportals. De bijbehorende zomerse videoclip van het drietal is vandaag in première gegaan op de website van het internationale mode magazine L’Officiel. Bekijk deze prachtige videoclip hier.

‘Turn Me On’ is geschreven en geproduceerd door Rik Elstgeest (Eckhart, Alamo Race Track) en Gerry Arling (Arling & Cameron) en gemixed door Jan van Wieringen en David Scheurs die eerder hebben gewerkt met Caro Emerald.

De fundering voor Zazí werd gelegd in Parijs. Op een schooltrip ontmoetten Sabien en Dafne daar bij toeval Margriet, die in de Franse hoofdstad modellenwerk deed. Via een wederzijdse vriend belandden de drie dames op de trappen van de Sacré-Coeur, waar ze voor zijn camera gezamenlijk een Frans drankliedje zongen. Sabien, Dafne en Margriet ontwikkelden een eigen stijl en schreven zich in voor het Concours de la Chanson van de Alliance Française – en wonnen.

Zazí besloot vervolgens zich niet te beperken tot alleen Franstalige nummers en breidde haar repertoire uit naar liedjes in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Nederlands en zelfs Noors. In rap tempo vergaarden de dames een imponerend cv. Ze traden op voor de koningin, verzorgden het voorprogramma van de Noorse groep Katzenjammer en waren de muzikale omlijsting op modeshows in Duitsland. Eén van de oprichters van Cirque du Soleil nodigde hen uit om in Canada te spelen en daarnaast deden ze drie tournees langs de westkust van Amerika. Deze zomer was het drietal ook al live op Oerol te zien en op 21 juli staan ze op het Zwarte Cross festival en op 19 augustus treden ze op in het Openlucht Theater Vondelpark in Amsterdam. In september keren de drie meiden uit Haarlem wederom terug naar de VS waar ze op drie festivals rondom San Francisco te zien zullen zijn. In oktober is Zazí in de Nederlandse theaters te vinden met hun theatervoorstelling ‘Zazí speelt’.

Foto’s (c) Eric van den Elsen

Deel: