Een van de zomerse hoogtepunten in Sittard-Geleen is het Sint Rosa Festival, dat dit jaar van 24 tot en met 28 augustus wordt gehouden. De kaartverkoop voor een aantal muziekoptredens tijdens dit meerdaagse festival begint vanaf 1 juli. De optredens worden dit jaar voor het eerst gehouden in een grote festivaltent nabij de Odaparking aan de Haspelsestraat. Daarmee verdwijnt het openlucht podium op die locatie. “In een tent zijn we niet afhankelijk van de weersomstandigheden”, zegt wethouder Berry van Rijswijk (popcultuur).

In deze Rosa-Festivaltent staan op vrijdag- en zaterdagavond absolute toppers uit de Nederlandse popmuziek. Wethouder Berry van Rijswijk: “Met Go Back To The Zoo, Waylon en Kensington vullen we dit jaar het rijke lijstje van grote artiesten aan die de voorgaande jaren tijdens Sint Rosa in onze stad hebben opgetreden.”

De kaartverkoop voor de optredens van Waylon en band (vrijdag 24 augustus) en van Go Back to The Zoo en Kensington (zaterdag 25 augustus) begint op 1 juli. Kaarten kosten €7,50 per avond (exclusief service- en transactiekosten) en zijn zowel verkrijgbaar via de website www.sintrosa.nl als bij de vaste voorverkoopadressen VVV Limburgwinkel, Augustus van Neer en Music Machine. Op de website is tevens de uitgebreide informatie over het Sint Rosa Festival van dag tot dag terug te vinden.

De historie van het Sint Rosa festival gaat terug tot het eind van de 17e eeuw. Daarmee is het festival het oudste evenement in de regio. Naast popmuziek kan men tijdens deze dagen genieten van een knus theatercircus, nostalgische kermis, RosArt, koopzondag met optredens en activiteiten voor kinderen spiegeltenten met een gevarieerd programma.

Deel: