BMKLTSCH RCRDS verhuist naar Servië om vervolgens op vrijdag 13 juli de Suba Stage van het EXIT festival compleet over te nemen. In samenwerking met DJ Broadcast krijgt BMKLTSCH RCRDS van EXIT Festival alle vrijheid om op vrijdag 13 juli het Suba Stage op het Festival te programmeren. ‘We nemen zowat heel ons roster mee naar Servië’, vertelt de goedlachse labelbaas Mike Mago: ‘En trouwens meer!’

BMKLTSCH RCRDS reist af naar het EXIT festival met Baskerville, Boemklatsch, Mike Mago, RipTide, TWR72, NT89, Pretty Young Trouble en de onlangs bevestigde Bart B More. Tijdschema wordt een deze dagen bekend gemaakt en gepubliceerd op de site van het label. Voordat de delegatie Servië binnenvalt, reizen ze overigens af naar Boedapest om op 11 juli een onofficiële pre-party van het Balaton Sounds Festival te hosten en daarmee alle Hongaren te laten dansen in de A38 (een Oekraïense vrachtschip en een van de meest beruchte clubs in Boedapest red.).

Het EXIT Festival kwam in het jaar 2000 tot stand als onderdeel van de opstand tegen het regime van Slobodan Milosevic dat jarenlang Servië van de buitenwereld had afgesloten. Geïnspireerd door het enthousiasme rond de veranderingen door de opstand, besloot het team achter EXIT met het festival verder te gaan en deze elk jaar plaats te laten vinden in het Petrovaradin fort aan de oevers van de Donau. Dj Broadcast maakte in samenwerking met Opslaan Als een documentaire geproduceerd over de ontstaansgeschiedenis en de achterliggende ideologie van het EXIT Festival. Deze is hier terug te zien.

Deel: