Deze zomer zal het Internationaal Danstheater te zien zijn op festivals in het hele land. Twee voorstellingen, SubWays en Mannen van de Tango, zijn ingekort tot een speciaal aangepaste versie geschikt voor festivals. Dit weekend beet SubWays het spits af op Festival Mundial. Beide voorstellingen zijn verder nog te zien op grote, landelijk bekende festivals als Lowlands en De Parade, maar ook op kleinere, lokale en speciale festivals als het Veghelse Slokdarmfestival, maar ook het Grachtenfestival en het Vondelparkfestival. 

Uiteraard is het ID ook te zien op de Amsterdamse Uitmarkt en het Haagse Uitfestival. Het is voor het Internationaal Danstheater voor het eerst dat het gezelschap zich zo in de zomermaanden presenteert. De zomerfestivals zijn een unieke manier om de voorstellingen aan een nieuw publiek te laten zien. Een compleet overzicht van de festivals waar het ID optreedt staat in de agenda op de website. In deze zinderende productie laten het Internationaal Danstheater en choreografe Neel Verdoorn zich inspireren door de muziek van de legendarische Osvaldo Pugliese. Tango is doordrenkt van emotie, passie, melancholie, verlangen en heimwee. De muziek is universeel en raakt je diep in je hart. Puglieses stevige ritmes zorgen dat je voeten op de aarde blijven, terwijl de hemelse melodieën je doen zweven… Met live begeleiding door het tango-orkest Quinteto Zárate. Mannen van de Tango is een nieuwe voorstelling van het Internationaal Danstheater, de avondvullende voorstelling gaat in februari in première.

Jongeren creëren een unieke identiteit door hun eigen cultuur te mixen met die van anderen. Er ontstaan verschillende subculturen, die in SubWays krachtig worden neergezet in korte scènes, confronterende choreografieën en aanstekelijke muzikale nummers. SubWays toont hoe we allemaal een eigen wereld kunnen creëren met dans en muziek; een persoonlijke mix die alles zegt over wie jij bent. SubWay. Your way. Your world. De muziek voor SubWays werd gecomponeerd en opgenomen door de Wereldband. De voorstelling is een bewerking voor kinderen en jongeren van de voorstelling SubWays die afgelopen seizoen gespeeld werd. Deze jeugdvoorstelling gaat in september in première. SubWays toerde van 1 tot 11 juni door Indonesië, waar het gezelschap de voorstelling drie keer danste en workshops gaf aan lokale dansgroepen. Tijdens deze tournee trok de voorstelling volle zalen met jeugdige bezoekers die enorm enthousiast reageerden. 

Het Internationaal danstheater brengt voorstellingen gebaseerd dans en muziek uit landen van over de hele wereld, met speciale aandacht voor rituelen en tradities. Het gezelschap werkt samen met hedendaagse (internationaal) gevestigde kunstenaars en geeft (jonge) Nederlandse choreografen de gelegenheid om hun artistieke en creatieve visie op tradities, rituelen en verscheidenheid vorm te geven in een voorstelling. De voorstellingen voor de jeugd zijn te zien in het theater, maar de dansers komen ook vaak langs op scholen. Dit jaar gaat naast Mannen van de Tango en SubWays ook nog de voorstelling Zonnekoningen in première.

Deel: