De officiële opening van het gloednieuwe Ziggo Dome mag dan voor 24 juni aanstaande gepland staan, nu al vormt de revolutionaire concertlocatie een lichtpunt in AmsterdamZuidoost. Letterlijk, wel te verstaan. Sinds acht juni is namelijk de imposante led-gevel van het gloednieuwe gebouw in gebruik, die Ziggo Dome in de wijde omgeving zichtbaar maakt. Een voorbode voor nog veel meer spektakel in Ziggo Dome.

Ziggo Dome luidt een nieuwe periode van concertbeleving in. Het gebouw is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar werd vanaf de eerste schets ontwikkeld met een bijzonder doel voor ogen: het creëren van de ultieme live-beleving. Kosten noch moeite werden gespaard, wat een aantal verbluffende cijfers oplevert. Zo bestaat de buitenzijde van het gebouw uit 120.000 pixels, van elk zeven ledlampjes. Een totaal dus van 840.000 ledlampjes. De Zuidwest gevel van Ziggo Dome mag met recht een pronkstuk genoemd worden. Maar liefst 500.000 lampjes maken de gevel tot een high-resolution Video Wall, die zijn gelijke niet kent. Revolutionair, imposant maar toch intiem. Welkom in Ziggo Dome.

Op 24 juni aanstaande treedt zanger Marco Borsato als eerste op in de gloednieuwe Ziggo Dome. Zijn concert is slechts het begin van een sensationele openingsmaand, die de nieuwe concertlocatie in één klap wereldwijd op de kaart zal zetten. Grote namen als Sting, Pearl Jam, Madonna, John Fogerty en Paul Simon zullen in deze eerste periode Ziggo Dome aandoen. En daar blijft het niet bij, want kort daarna zullen niet alleen artiesten als George Michael en Lionel Richie in het nieuwe muziekpaleis optreden, maar ook wereldster Lady Gaga zal Ziggo Dome op de kop komen zetten!

Ziggo Dome is op dusdanige wijze ontworpen, dat het aan elke gelegenheid kan worden aangepast. Of het nu gaat om de kleur en sfeer van verlichting, de grootte van de zaal, of zeer specifieke eisen op het gebied van geluidskwaliteit. Ziggo Dome tekent vanaf 24 juni aanstaande voor een nieuw hoofdstuk in de muziekgeschiedenis. En daarvoor mag er vanaf vandaag best een extra, feestelijk lampje branden.

Deel: