Vanmorgen is bij ‘Evers Staat Op’, op Radio 538, de E.K. single 2012 verkozen. Alle stemmen zijn geteld. Zowel die van de luisteraars via sms als van de vakjury, bestaande uit: André Ooijer, Willem van Hanegem en Evert ten Napel (voorzitter). De single die maandag bij de genomineerden zat en er vrijdag in alle vroegte via een wildcard namens het Evers Staat Op-team bij kwam, behaalde veruit de meeste stemmen.

Luisteraars en vakjury bleken verrassend op één lijn te liggen en verkozen Rene Schuurmans met ‘Oranje, de kleur van ons hart’ tot de EK Hit! Schuurmans kreeg 37% (de meeste) van de stemmen door de luisteraars en alle mogelijke punten (15) van de vakjury.

Nog een dag en dan kleurt het hart van iedere Nederlander weer voor even Oranje. Speciaal voor het Europees Kampioenschap voetbal heeft Rene Schuurmans, samen met Feestorkest Factor 12, een Oranje-versie gemaakt van zijn klassieker ‘Laat de zon in je hart’. ‘Ik vind het altijd fantastisch om te zien hoe het hele land nog maar in de ban is van een ding. Hoe we massaal achter Oranje gaan staan. Jong, oud, vrouwen, mannen, arm en rijk, een aantal weken is er geen onderscheid tussen wie of wat dan ook. Er wordt vaak gezegd ‘sport verbroedert’ en ik denk dat het ook echt zo is. In het nummer ‘Oranje de kleur van ons hart’ probeer ik dat unieke ‘wij’ gevoel te bezingen. Bij de single heb ik samen met Factor 12 een videoclip gemaakt waar het plezier van af druipt en laten we eerlijk zijn daar draait het toch om. Optreden en er ‘echt’ een feest van maken dat is wat ik het allerliefst doe!!!!

Deel: