De laatste paar kaarten voor donderdag 28 juni gingen vanmiddag over de toonbank. Dat betekent dat Rock Werchter 2012 nu volledig en officieel uitverkocht is. Er worden 85.000 festivalgangers per dag verwacht. Van deze 85.000 hebben er 67.000 een combi-ticket en zullen er dus de volle vier dagen zijn. Daarnaast zijn er 18.000 dagtickets verkocht. Rock Werchter zal dit jaar een bezoekersrecord gaan vestigen. 

Een totaal van 139.000 unieke bezoekers zullen aanwezig zijn tijdens het vierdaagse festival. En de nieuwe Rock Werchter, met een extra podium dit jaar, zal een speciale zijn. 81 artiesten zullen hun opwachting gaan maken, waaronder The Cure, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Editors, Elbow, dEUS, Jack White, The xx, Mumford & Sons, Snow Patrol en Florence + the Machine. 

Er word gewaarschuwd voor een aantal onbetrouwbare sites die kaartjes aanbieden voor het festival. Ze hebben kaartjes ingekocht op de reguliere markt en bieden ze nu aan voor een paar keer de oorspronkelijke prijs. De geldigheid van deze tickets kan niet worden gegarandeerd en de toelating tot het festival kan worden ontzegd. De organisatie adviseerd tegen het kopen van tickets via veilingsites of tweedehands. Traditiegetrouw biedt Rock Werchter een legaal alternatief voor het kopen van tickets via het wisselkantoor.

Dit is bij de ingang van het Festivalpark tijdens het festival. Tickets kunnen alleen worden doorverkocht  via dit kantoor, én voor de officiële ticketprijzen. Iedereen die, om welke reden dan ook, een extra ticket heeft voor het festival kan deze aanbieden voor de verkoop. Mensen die dus graag een kaartje willen kunnen zich hier laten inschrijven. 

Deel: