Van 17 t/m 19 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de uitverkochte twintigste editie van A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Naast een uitgebreid alternatief muziekprogramma is er op het festival ook een rijk aanbod aan theater, dans en comedy. Dit jaar loop je op Lowlands natuurlijk ook weer een hoop bizarre, hilarische en indrukwekkende straattheateracts tegen het lijf. Neem dit mooie rijtje even door, dan ben je alvast mentaal voorbereid op een portie totale ontwrichting! 

 

Tom Campbell – 'Clay performance'

We hebben op Lowlands wel eens vaker iemand rondlopen met iets op z'n hoofd: een aquarium met rondzwemmende goudvissen bijvoorbeeld. Maar het kan altijd nóg gekker. De Schotse kunstenaar “Tom Campbell” komt met een bizarre klei act 3 dagen lang naar Biddinghuizen. Komt dat zien. Het is je enige kans. Vanwege de risico’s die aan de performance kleven is Lowlands de enige mogelijkheid om de act te zien. Dat hebben wij weer…

La Chouing – ‘Cendres’

Een tragikomische slapstickvoorstelling waarin twee broers gekleed in witte pakken het publiek uitnodigen deel te nemen aan een ceremonie. Om hun moeders wilsbeschikking na te komen moeten zij een vrouw uit het publiek trouwen. Pas dus op waar je staat maar geniet met je maten van lekker veel knal- en spuitwerk, een boel geklieder en vreemde rituelen.

Rimski's Bicycle Piano

Al fietsend, zingend en spelend rijdt Rimski zijn unieke ‘Bicycle Piano’ over het Lowlandsterrein. En als de sterren goed staan, wordt Rimski vergezeld door Violet, een nachtclubzangeres van dubieus allooi. Zing gerust mee, de liedjes van Rimski vragen erom. Uit ellende geboren, in humor getogen en altijd goed voor een surrealistische noot.

De Poëzie Escribano

Deze poëzienotaris zet met zijn antieke Remington-typemachine jouw verhaal op papier, maar dan poëtisch. Heb je een boodschap voor iemand? Een mooie herinnering, een verhaal of een dilemma? Schuif aan en hij verandert je gedachten in poëzie.

Cocoloco – ‘The Painters’ en ‘Duel In The Song’

De Engelse straattheatergroep Cocoloco wordt ook wel omschreven als ‘de kunst van de waanzin tot in de perfectie’. Op Lowlands spelen ze de voorstellingen ‘Duel In The Song’, over de strijd tussen twee cowboys, en ‘The Painters’, waarin kunstwerken tot stand komen door het uitbraken van gekleurde verf.

TV Wartburg

Wegens succes geprolongeerd: TV Wartburg, ’s werelds kleinste mobiele openluchtbioscoop annex 3D-gamestation. Gemaakt als een versmalde versie van het opdondertje op wielen waar ooit onze Oost-Duitse medemens ‘auto’ tegen zei en rijdend en werkend op accu’s, dus geen vieze uitlaatgassen. Een multimediasensatie waar je naar hartelust de Hully Gully, Twist of Boogaloo op kan dansen. Als dat geen rock & roll is!

Doble Mandoble – ‘La Belle Escabelle'

Een tweeling, zoals de naam al verraadt. Spaans bovendien, maar dat maakt niet uit, want ze zeggen boe noch ba. Wat wel uitmaakt is dat ze afgestudeerd zijn aan de circushogeschool Ecole Supérieure des Arts du Cirque in Brussel. Profs dus, die bovendien gezegend zijn met een flinke dosis subtiele humor en een vingervlugheid waar Hans Klok zenuwachtig van zou worden. Clownerie, acrobatiek en magie zijn dan ook de poten waarop hun keukentrapact staat als een huis.

Gandini Juggling – ‘Smashed'

Negen jongleurs, honderd appels en theatrale performing skills vormen de ingrediënten van een show waar je de volgende Lowlands nog over praat. De appelvastheid van deze dames en heren is ronduit fenomenaal (let op het moment dat ze onder het jongleren door doodleuk in een van die appels hun tanden zetten), helemaal als je nagaat dat ze intussen vlekkeloos de ene na de andere choreografie uitvoeren, geïnspireerd door de legendarische Pina Bausch.

CirQ – 'Grand Café'

Een duo performers met een echte bruine kroeg maar dan in 't klein, kleiner, kleinst! En het enige café waar nog binnen gerookt mag worden! Kortom, de ideale opwarmer voor artiesten met plankenvrees, en de perfecte opfrisser voor verhitte Lowlandshoofden.

Bootworks Theatre – ‘The Red Boxes’

Driewielers, echt heel vaak zie je ze niet op Lowlands. Laat staan met een soort knalrood kassahokje erbovenop. Maar voor alles is een eerste keer, dus zie je ze straks daadwerkelijk over het terrein sjezen, vier stuks maar liefst, in slagorde. Als ze stilstaan merk je dat zich in elk hokje een performer bevindt, en dat elk van die performers een vijfminutenverhaal vertelt. En elk verhaal maakt deel uit van een groter verhaal, ‘La Boîte Noire’, een moordmysterie van het (on)zuiverste water.

Deel: