Eind vorig jaar had er nog nooit een Braziliaanse artiest in Nederland op de nummer één positie gestaan. Nu is al voor de tweede keer in een paar maanden een nummer 1 hit in Nederland van een Braziliaanse single. Deze keer gaat de eer naar de Braziliaanse Gusttavo Lima met de single ‘Balada (Tchê tcherere tchê tchê)’. De single komt deze week binnen op #1 in de Mega Top 100. Hiernaast heeft de single ook de hoogste positie te pakken in de Top 40 en de Itunes single lijst.

De 22-jarige Lima brak afgelopen jaar door en is momenteel een regelrechte sensatie in Brazilië. Op YouTube staan beelden van zijn stadionconcerten, die inmiddels vele tientallen miljoenen keren zijn bekeken. Naast de vele hits op YouTube, is de kersverse zomerhit ook niet meer van de Nederlandse radio af te denken en stevent hierdoor af op een top 10 positie in de Nederlandse Airplay Top 200. Bekijk hier de videoclip van ‘Balada (Tchê tcherere tchê tchê)’.

Begin dit jaar schreef Michel Teló ook al geschiedenis met zijn nummer 1-hit ‘Ai Se Eu Te Pego! (Nooossaa!)’. Hij voerde als eerste Braziliaan de vaderlandse hitlijsten acht weken aan en wist een driedubbel platina single te scoren. Dit temperamentvolle succes heeft in Gusttavo’s hit ‘Balada (Tchê tcherere tchê tchê)’ een waardige opvolger gevonden.

‘Balada (Tchê tcherere tchê tchê)’ is afkomstig van Lima’s nieuwe album ‘E Você’ wat digitaal al verkrijgbaar en deze maand fysiek uitkomt. ‘E Você’ is een live-registratie van zijn Braziliaanse-tour en daarmee een geweldig album met een aaneenschakeling van opzwepende Braziliaanse beats en ambiance. De zomer kan beginnen!

Deel: