De Engelse rockformatie The Darkness brengt op 20 augustus een nieuw album genaamd ‘Hot Cakes’ uit. Fans van de band hebben lang moeten wachten op het vervolg op het album ‘One Way Ticket to Hell… and Back’ uit 2005. Met ‘Hot Cakes’ zullen zij echter op hun wenken worden bediend. ‘Hot Cakes’ is geproduceerd door de broers Justin en Dan Hawkins in samenwerking met hun vaste rechterhand Nick Brine (Oasis, Bruce Springsteen, Arctic Monkeys) en werd gemixt door Bob Ezrin (Lou Reed, KISS, Peter Gabriel).

Frontman Justin Hawkins zegt tegen NME over het nieuwe album: “Op de nieuwe plaat is extreme metal te horen. De helft van de nummers zijn old school AC/DC-gitaarrock. Sommige lijken meer op nummers van ons eerste album.”

Deze week begint de band met haar Australische tour waarna ze zullen afreizen naar de Verenigde Staten. Na deze zomer enkele festivals te hebben aangedaan in Europa zal The Darkness het voorprogramma verzorgen tijdens de Europese ‘Born This Way Ball’ tour van Lady Gaga. Op 17 en 18 september zullen ze samen met Gaga de Ziggo Dome in Amsterdam aandoen. Een voorproefje van het aankomende album kan je zien en horen via een klik op de lees verder link. Het nummer ‘Nothing’s Gonna Stop Us’ is tevens gratis te downloaden op de website van The Darkness.

Live:
17 September – Ziggo Dome (vp Lady Gaga), Amsterdam
18 September – Ziggo Dome (vp Lady Gaga), Amsterdam

Deel: