Stichting voor een Ander organiseert in navolging van vorig jaar het benefietfestival Knallen voor Kika. Dit evenement vindt plaats op zondag 13 mei 2012 in hotel Arena in Amsterdam met optredens van o.a. Handsome Poets, Krystl, VanVelzen, Postman, Charly Luske, Renske Taminiau, The Scene en Berget Lewis, die allen belangeloos meewerken. De avond zal worden gepresenteerd door Aldith Hunkar en Sylvana Simons. Stichting voor een Ander organiseert ieder jaar een benefietevenement voor mensen die hulp nodig hebben. In 2011 en ook dit jaar heeft de stichting gekozen voor KIKA. 

Woordvoerder en organisator Cors van den Berg licht toe: "Vorig jaar kwam HitStory uit, een boek met interviews en foto's met en van artiesten die een hit hebben geschreven of gezongen die iedereen kent. De opbrengst van dat boek, dat ik samen met fotograaf William Rutten heb gemaakt, is voor KIKA. Toen dacht ik: als we ons benefietfestival nu ook eens aan KIKA koppelen? Kanker is erg, maar kinderen met kanker is helemaal verschrikkelijk." De opbrengsten van Knallen voor KIKA 2012 komen ten goede aan een specifiek doel: een nieuw oncologisch centrum, waarin nationale en internationale onderzoekers op zoek gaan naar betere en minder vervelende manieren om kinderen met kanker te genezen.

Een van de acts die vorig jaar van de partij was, en dit jaar ook weer van harte meedoet, is Handsome Poets. " We vonden het vorig jaar heel bijzonder. Toen we dit jaar weer werden benaderd, hebben we er precies anderhalve seconde over na moeten denken, en toen was het een unaniem 'ja'." Stichting voor een Ander zoekt sponsors die samen met ons KIKA helpen om kinderen met kanker op een minder agressieve manier weer gezond te maken. Voorafgaand aan het evenement zal er een VIP pre-party voor sponsors worden georganiseerd met exclusieve optredens en diverse activiteiten zoals een wijnproeverij en massage.

Wil je hier bij zijn en tegelijkertijd Kika financieel steunen? Bekijk dan op www.vooreenander.org hoe je je kunt aanmelden als sponsor. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem, want hierdoor richten meer dan 95% van de bestaande fondsen zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo’s zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard, maar op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaandefecties kunnen krijgen.

Deel: