Zojuist bereikt ons het verschrikkelijke nieuws dat Adam Yauch, een van de drie Beastie Boys op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker is overleden. Yauch kreeg in 2009 de diangnose kanker waardoor de band hun tournee moest afzeggen en hun nieuwe album getiteld 'Hot Sauce Committee' moest uitstellen.

De Beastie Boys zijn een van de meest belangrijke en invloedrijke hip-hop bands aller tijden. Opgericht in 1981 als een hardcore band, mixten ze rap en punk tot een stijl welke door de jaren heen enorm aan populariteit won. Adam "MCA" Yauch, Michael Diamond (Mike D), en Adam Horowitz (Ad-Rock) brachten de afgelopen jaren een aantal legendarische albums uit waaronder hun debuutalbum uit 1986 getiteld 'Licensed to Ill in 1986', 1989's 'Paul's Boutique', en het uit 1994 daterende 'Ill Communication'. 

Yauch regisseerde de Beastie Boys videos onder het pseudoniem "Nathaniel Hornblower", en ook de uit 2008 daterende basketbaldocumentaire "Gunnin' for #1 Spot", deze onder zijn eigen naam. Hij was ook eigenaar van een produktie- en distributiebedrijf voor speelfilms, Oscilloscope Pictures waar meerdere films zijn uitgebracht, waaronder 'Wendy and Lucy', 'We Need to Talk About Kevin', en de nog uit moeten komende LCD Soundsystem documentaire 'Shut Up and Play the Hits'. Halverwege de jaren '90 was hij mede-geldschieter voor het Milarepa Fund, wat als doel had geld in te zamelen voor de Tibetaanse onafhankelijkheids beweging. Hiervoor gaven de Beastie Boys een aantal benefietconcerten, de Tibetan Freedom Concerts. Vorige maand nog werden de Beastie Boys opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Deel: