Racoon is de grote winnaar tijdens de 3FM Awards. De band kreeg gisteravond in totaal drie prijzen uitgereikt: Beste Artiest Pop, voor Beste Single (‘No Mercy’) en Beste Album (‘Liverpool Rain’). Daarmee versloeg de band andere genomineerden zoals Caro Emerald, Kane en Guus Meeuwis.

De drie 3FM awards waren een bekroning op een bijzonder succesvol jaar. Het album behaalde binnen de kortste keren de gouden status, de single ‘No Mercy’ was vorig jaar een van de meest gedraaide singles op de Nederlandse radio én behaalde ook de gouden status. De volgende single ‘Took a Hit’ was Megahit op 3FM. Na een succesvolle reeks optredens was een uitverkochte Heineken Music Hall de kers op de taart. Eind mei speelt de band op Pinkpop en onlangs kondigde de band een grote theatertour aan.

Waylon werd uitgeroepen tot de beste zanger van Nederland, Ilse DeLange tot beste zangeres. Voor Gers Pardoel was er tweemaal prijs. Dat hij de Serious Talent Award mee naar huis zou nemen, was al bekend. Maar luisteraars vinden hem ook de beste nieuwkomer.

In de rest van het rijtje winnaars weinig verrassingen. Ilse deLange, die het afgelopen jaar als muzikant bijzonder weinig deed, werd beste zangeres. Bij de heren is Waylon de beste zanger, ondanks het uitblijven van hitsingles van het tweede album After All. De Jeugd van Tegenwoordig blijft de beste hiphop maken en Go Back to the Zoo rockt het hardst. Armin van Buuren was in eigen persoon present om de award voor beste dance in ontvangst te nemen. Kane is de beste live act en De Staat won in de categorie alternative.

Alle winnaars van de 3FM Awards 2012:

Beste artiest pop
RACOON

Beste single
RACOON – NO MERCY

Beste album
RACOON – LIVERPOOL RAIN

Beste artiest dance
ARMIN VAN BUUREN

Beste artiest hiphop
DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

Beste artiest alternative
DE STAAT

Beste zanger
WAYLON

Beste zangeres
ILSE DELANGE

Beste live act
KANE

Beste nieuwkomer
GERS PARDOEL

3FM Serious Talent Award
GERS PARDOEL

Schaal van Rigter (meest gedraaide NL single)
MISS MONTREAL – WISH I COULD

Beste artiest rock
GO BACK TO THE ZOO

Beste band
GO BACK TO THE ZOO

Foto’s (c) 2012 Freddie de Roeck
Foto’s (c) 2011 Shanna Wiggerman

Deel: