Pater vanaf het eerste uur, Ad Grooten, heeft enkele weken geleden laten weten de band na 26 jaar te verlaten om zich volledig te richten op schrijven en componeren van nieuwe muziek. Ad maakt de theatertournee ‘Pater Moeskroen en de Kelten’, die nog tot 1 april te zien is in de Nederlandse theaters, wel volledig af. Op zondag 1 april neemt de band afscheid van Ad in het Koningstheater te ’s-Hertogenbosch. Deze laatste show is inmiddels uitverkocht, maar de komende twee weken is de voorstelling ook nog te zien in Ulft, Kampen, Waalwijk, Barendrecht en Eersel.

De nieuwste single van Pater Moeskroen, ‘Naar Huis’, doet het erg goed in de hitlijsten. Afgelopen week stond de single op 27, maar hij stijgt nog iedere week en naar verwachting zal hij deze week in de top 20 eindigen. Ook in de Nederlandstalige hitlijsten doet ‘Naar Huis’ het erg goed en staat overal in de top 5!

‘Pater Moeskroen en de Kelten’ is alweer het tiende theaterpogramma van deze steeds weer verrassende band. Met deze tournee vierden zij afgelopen jaar hun 25-jarig jubileum, met opzwepende deunen, melancholische ballades en vrolijke drinkliederen, altijd gepaard met een portie oer-Hollandse humor zoals we dat van de Paters gewend zijn. Pater Moeskroen zal ook deze keer het publiek doen lachen en ontroeren en zetten de bandleden traditiegetrouw, na afloop van de show, de foyer op zijn kop met een medley van hun allergrootste hits!

Deel: