Ze verkochten miljoenen platen, zijn nog altijd eeuwige helden dankzij hun hits, “I’m Too Sexy” en “Don’t Talk Just Kiss” en maken nu, anno 2012, een onverwachte doch ijzersterke comeback. Jawel, Right Said Fred is terug! En ditmaal is de knipoog vetter dan ooit, eerste single “Sxaholic” maakt momenteel al golven, zoals dat heet, en ’s werelds beroemdste 90’s duo Richard en Fred Fairbrass maken zich op voor een nieuwe Europese zegetocht.

Alle gekheid op een stokje, Right Said Fred wordt wellicht herinnerd als die quirky pretpop band van begin jaren 90, de beroemde kale broertjes wisten wel records te breken. Als eerste Britse act sinds de Beatles op nummer 1 komen in Amerika met je debuutsingle, maar vervolgens ook tot in de 21e eeuw hits blijven scoren -niet slecht voor een 90’s fenomeen. Het bleef namelijk niet bij die ene hit. “I’m Too Sexy” kreeg al snel een vervolg met “Don’t Talk Just Kiss”, wederom een plaat die over de hele wereld opdook, en “Deeply Dippy”, die de heren ook in Engeland op de nummer 1-positie bracht. Daarna bleven de Fairbrass boys platen maken en optreden, zo ook tijdens de Bollywood Awards in Mumbai en zelfs op het WK in Duitsland (’06) waren ze van de partij.

Helaas sloeg vervolgens het noodlot toe voor Richard. Zijn vriend en levenspartner Stuart werd terminaal ziek en hij nam de zorg voor hem op zich, RSF moest in deze periode een stap terug nemen. Het heilige vuur is nu echter weer opgevlamd en komen terug met een gloednieuwe track en nieuwe shows, zo hebben de heren inmiddels laten weten in een speciale persverklaring voor de Benelux: “We’d like to say that we’re very excited to be back in the Benelux, after 20 years and 20,000,000 sales it’s time we re-acquanted ourselves with everybody there. Some of our inactivity was personal as Richard has been nursing his partner Stuart for many years who unfortunately passed away from cancer in 2010.”

De terugkeer van Right Said Fred in de Benelux gaat gepaard met een typische feestplaat. “Sxaholic” is een aanstekelijk dansnummer, geschreven door Allan Rich en Jud Friedman, een wereldberoemd producers duo dat eerder al hits schreef voor ondermeer Whitney Houston, Barbra Streisand, Tina Turner, Rod Stewart, Chaka Khan, Luther Vandross, Ray Charles en Natalie Cole. Samen met de productie van het Noorse Dsign Studio team ontstond zo een modern, maar nog altijd zeer RSF-getinte track. De single is vandaag officieel uitgebracht en komende week wordt ook de officiële videoclip gelanceerd.

De nieuwe single “Sxaholic” viel ook meteen al in de smaak in de US, Right Said Fred is namelijk gaan samenwerken met de Amerikaanse remixers Klubjumpers en DJ Shpank. Gaan nu ook de lage landen voor de bijl? Eind 2011 kregen we hier al een voorproefje van toen RSF met zangeres en entourage opdook voor een onaangekondigd optreden bij 3FM’s Glazen Huis in Leiden. Kortom, maak je borsten maar nat, de sxaholics komen eraan!

Deel: