Crazy Piano’s is een begrip in Scheveningen, maar zeker ook in de rest van het land. Dit jaar gaan de pianisten van Crazy Piano’s de Nederlandse theaters in met een twee uur durende show. Vrijdagavond was het de beurt aan Groningen, Crazy Piano’s on tour in het Martini Plaza. Het is kwart voor 8, de zaal begint langzaamaan vol te druppelen…..

Helaas is het vanavond niet volledig uitverkocht, maar dat maakte voor de sfeer van de verdere avond niets uit. Op het podium staan 2 brandweerrode piano’s. Een geweldige groep muzikanten bestaande uit 2 pianisten, een saxofonist en een drummer zetten een supershow neer. Er worden oude klassiekers gespeeld, maar ook de hits van nu komen aan bod. Pop, rock, smartlappen, muziek uit de 70-er en 80-er jaren, niks is té gek. Stuk voor stuk zijn het allemaal meezingers, zodra de pianisten de eerste klanken van een liedje uit hun piano laten schallen zingt het publiek meteen de tekst mee. De interactie met het publiek is dan ook erg groot.

Iedereen heeft zitplaatsen, maar gezeten wordt er nauwelijks. Halverwege de show loopt het hele publiek polonaise door de zaal en eindigt iedereen op het podium. Ik miste deze avond eigenlijk maar één ding, en dat was een bar. Ik had echt het gevoel in een grote, gezellige feestkroeg te staan, om gezellig een drankje te doen en mee te hossen met de mensenmassa. Entertainment met een hoofdletter E!

 

 

Foto's (c) 2012 Bianca Meijer

Deel: