Een paar weken gelden stond frontman Barry Hay nog in de grootste kroeg van Nederland tijdens Vrienden van Amstel Live 2012 maar nu was het weer tijd voor onvervalste Rock 'n Roll met z’n companen van Golden Earring. Het Golden Earring circus had de tent opgeslagen in Tilburg voor de jaarlijkse show in Poppodium 013. Terwijl een jongen van hooguit 12 jaar jong aan zijn vader vraagt of ze beginnen met  'Radar Love', want dat is zijn lievelingsnummer, gaan de zaallichten uit en zal deze jonge fan zal nog even moeten wachten op zijn favoriete song van de band die 4x ouder is dan hijzelf.

In april van dit jaar komt het langverwachte nieuwe studio album van de heren uit, en Tilburg mag allereerst kennis maken met twee tracks van het album wat volgens Barry 'Tits and Ass' zal gaan heten. Na 'Identical' en 'Going Nowhere' klinken de klanken van één van de vele hits van het gezelschap. “Another 45 Miles” word onder luid aplaus ontvangen en als daarna “Twilight Zone” door de zaal klinkt, is enthousaistme van het publiek onderweg een hoogtepunt te bereiken. Daarna volgen 'Making Love To Yourself' van het album 'Bloody Buccaneers' en het tijdloze 'She Flies On Strange Wings' uit 1971.

De zaal is inmiddels volledig onder controle van de heren en het publiek “oh-oh-oot” luidkeels mee bij 'The Devil Made Me Do It' om daarna woord voor woord mee te zingen met 'Going To The Run'.

Naast Barry Hay, Rinus Gerritsen, George Kooymans en Cesar Zuiderwijk is de band vanavond uitgebreid met Jan Rooymans op keyboard en Hammond en Bertus Borgers op saxofoon. Na 'Liquid Soul', 'The Vanilla Queen' en 'Johnny Make Believe' word het begin van het einde langzaam ingeluid. 'When the Lady Smiles' laat Tilburg zien waarom de heren nog steeds volle zalen trekken en na meer dan 50 jaar nog steeds recht van bestaan hebben. Na het kunst- en vliegwerk van Rinus Gerritsen tijdens de bassolo, word het geduld van de 12-jarige fan dan eindelijk beloond. Het allom bekende basloopje van 'Radar Love' klinkt door de Dommelsch Zaal en de komende 20 minuten zal de wellicht jongste aanwezige fan zijn geluk op kunnen.

Na een lange uitvoering inclusief drumsolo is het dan toch voorbij. De heren buigen voor Tilburg, letterlijk, want het is gedaan. Natuurlijk verlaten ze 013 niet zonder toegift maar na 'Long Blond Animal' en 'Holy Holy Life' is het dan echt voorbij. De zaalverlichting gaat weer aan en de crew van Golden Earring begint met het afbreken van het circus om over een paar dagen de tent weer ergens in Nederland op te kunnen slaan.

 

Foto's (c) 2012 Sander van den Berg

Deel: