Dry The River keert op 28 februari opnieuw terug naar Nederland en zal in Tivoli/De Helling – Utrecht hun nieuwe album 'Shallow Bed' presenteren dat een week later, namelijk op 5 maart, in de winkels ligt.

In 2011 waren de Engelse indie/folk-rockers uit Londen niet van de Europese en Noord-Amerikaanse podia weg te slaan. De band trok bijna onafgebroken door stad en land, waarbij Nederland maar liefst zeven keer werd aangedaan. Onder meer waren zij te zien op Eurosonic, London Calling, Lowlands en Crossing Border.

Intussen staat Dry The River bekend om zijn charismatische, dynamische en intense live shows en is de band klaar om hun eerste echte album uit te brengen. Het album 'Shallow Bed' – geproduceerd door Peter Katis en bekend van zijn werk voor o.a. The National en Interpol – telt een twaalftal tracks. De populaire singles 'New Ceremony' en 'No Rest', maar ook het wonderschone 'Bible Belt' en 'History Book' zijn op het album terug te vinden.

Behalve dat de band op 28 februari in Utrecht staat, zullen er op 29 februari ook opnames worden gemaakt voor en door Twee Meter Sessies en zijn zij ’s avonds live te gast bij 3voor12 radio op 3FM.

Meer informatie over Dry The River is terug te vinden op www.drytheriver.net. Hier is ook de video van hun nieuwe single 'The Chambers & The Valves' te bekijken.

Deel: