Ik had er nog nooit van gehoord: Rockcafé The Jack op het Stratumseind. Mijn eerste reactie was: nóg een rockcafé? We hebben toch al The Rambler en de Altstadt? Niet dat ik er bezwaar tegen heb. Hoe meer donkere kroegen met goeie muziek, hoe beter.

The Jack is niet groot. Wel gezellig. De donkere ruimte is gevuld met een tafelvoetbalspel, een flinke bar, een paar hangtafels en een podium. Op zondag 5 februari stonden de Duitse metalacts Q-box en Rustinal op het programma, voorafgegaan door de Brabantse rockband Lollipop Blowjob. Het is niet aan te raden om deze naam op je werk te googlen. De band bestaat uit de vier vrienden Peer Brinkman (zang), Bas van den Boom (drums), Harmen de Bresser (bas) en Dirk van Hek (gitaar). Tien jaar geleden begonnen ze hun muzikale samenwerking als Sin. Door de jaren heen werd Sin veranderd in Zilver, Maypole, Aura, Fuel Blooded en Scenario II, om te eindigen als Lollipop Blowjob.

Bassist Harm deelde voor het optreden lolly’s uit. Ik had de neiging te zeggen: ‘Doe mij maar een blowjob,’ maar bedacht op tijd dat die grap veel te voor de hand liggend was. Enthousiast en springerig begon de band, eerst met vijf eigen nummers. De invloed van helden als Anthrax, Gojira, A Perfect Circle, Porcupine Tree, Nine Inch Nails, Metallica en Primus liet zich horen. Daarna deden ze nog vijf covers, met als (mijn) hoogtepunt het nummer ‘1,000,000’ van Nine Inch Nails. Besloten werd met het roffelende ‘Leper Messiah’ van Metallica. Lollipop Blowjob is fanatiek en goed. And that is no Lie Lie Lie Lie Lie Lie

Deel: