De Gelderse groep The Backcorner Boogie Band (The BBB) zal op zaterdag 11 februari zijn nieuwe debuut-CD The Kotten Fields Sessions presenteren in Zalencentrum Radstake te Varsseveld (Gld.). Aanvang om 22.00 uur, tickets kosten € 10,– inclusief de nieuwe CD! Niemand minder dan de Nederlandse gitaarlegende Ad Vandenberg (Vandenberg, Whitesnake) zal tijdens de CD-presentatie in Varsseveld het eerste exemplaar aan de band overhandigen.

De dag ervoor, vrijdag 10 februari, is The BBB live te horen op radio 3FM in de ochtendshow van Giel Beelen. De band zal dan onder meer zijn eerste single Better Days spelen, die deze week uit is gekomen. De hele CD wordt vanaf vrijdag 17 februari in de Benelux uitgebracht via platenmaatschappij Suburban Records. Het hele album van de band is op de website van de band te beluisteren en hier.

The BBB is de nieuwe groep van Hendrik Jan Lovink – bekend van o.a. Jovink en het Zwarte Cross Festival – en telt maar liefst 12 muzikanten waaronder een heuse blazerssectie, drummer, gitaristen, bassist, mondharmonica- & Hammond-speler en twee achtergrondzangeressen. The BBB combineert (stevige) rock, blues, big band swing, boogie en soul en weet deze muzikale genres in pakkende en warme songs te gieten.

Deel: