Maandag lekte het al uit door Giel Beelen, maar nu heeft de organisatie van Pinkpop de healiner ook echt bevestigd: The Cure staat op Pinkpop 2012. De legendarische rockgroep The Cure zorgde voor een fenomenaal succes van Pinkpop een aantal jaren geleden. Op twee voorwaarden kwam deze newwavegroep naar Pinkpop: Er moest een apart podium worden gebouwd én het eindtijdstip moest worden verlaat. De samenwerking die toen werd aangegaan met Leon Ramakers van Mojo Concerts veroorzaakte een onvoorstelbare opleving. Het festival raakte volledig uitverkocht met 50.000 bezoekers en het optreden van The Cure werd een gigantisch succes. Het werd dan ook een waardige laatste editie van 17 jaren in Geleen.

Robert Smith heeft na enkele succesvolle optredens op twee buitenlandse festivals, Coachella in Amerika en Bestival in Engeland nu besloten om een uitgebreide tournee te maken langs de grote festivals en Pinkpop hoort daar natuurlijk bij. Hiermee lost hij de belofte in die hij ooit deed en na 26 jaar staat nu de terugkeer op Pinkpop op zijn programma. “Boys don’t cry”, “Friday I’m in love” en veel meer hitnummers zullen weer met volle overtuiging worden meegezongen. Eerder kon de organisatie al de headliner Bruce Springsteen & the E-Street Band bekendmaken voor Pinkstermaandag 28 mei. Voor de Pinksterzondag line-up is de invloedrijke grungeband Soundgarden bevestigd.

Deel: