Het nadeel van een concert is vaak dat juist die wat minder bekende tracks niet worden gespeeld. Net dat juweeltje dat jij en vele anderen misschien wel het beste nummer van het album vinden. Pink Floyd maakte destijds al een einde aan de traditie om als grote band alleen maar de hits te spelen en bracht ‘The Wall’ integraal op het podium. Tegenwoordig doen meer band dat en ook Metallica gaat zich wagen aan het concept.

In 2012 zal de grootste metalband ter wereld hun beroemde ‘Black Album’ op tournee brengen in Europa. Het was afgelopen augustus precies 20 jaar geleden dat het album uitkwam en voor het tienjarig jubileum van het Download Festival in Engeland werd de band gevraagd het album komend jaar in zijn geheel te spelen. De mannen stemden in en zullen komend jaar meerdere concerten spelen in Europa, zo is aangekondigd.

Het verzoek en de instemming is vreemd te noemen, aangezien Metallica pas een nieuw album afleverde. ‘Lulu’, een collaboratie met Lou Reed is pas uit, maar wordt door de fans erg slecht ontvangen en het is ook niet ondenkbaar dat het Download-festival en andere promotors juist hebben gevraagd om muziek van dit album juist links te laten liggen. De enige mogelijkheid om Metallica en Reed samen te zien optreden met het album was gisteren in Keulen. De opnames van dit bescheiden concert zouden vandaag online komen op http://www.loureedmetallica.com. Wij hopen natuurlijk dat het belangrijkste kwart van The Big Four ook deze tournee naar ons land komt.


Deel: