altNog nagenietend van de gladde popmuziek van de Britse band ‘Johnny Hates Jazz’ ga ik deze keer in Do you remember terug naar ons eigen land. Het damestrio waarover ik het deze keer in Do you remember ga hebben, hebben hun naam ontleend aan een tropische cocktail. Muziekkenners weten natuurlijk al over welke band ik het heb. Met hits als ‘History’ en ‘Female Intuition’ gooiden ze hoge ogen in de 80’s. Jullie aandacht voor: ‘Do you remember ….. Mai Tai’.

altHet succesvolle producersduo Jochem Fluitsma en Eric van Tijn waren de bedenkers en samenstellers van dit discotrio. ‘Mai Tai’ bestond toen uit Jetty (Harriette) Weels, Mildred Douglas en Caroline De Windt. Mildred stond al eerder op het podium met de groep ‘Fruitcake’ (My Feet Won’t Move). Halverwege de 80’s verwierven de dames grote naamsbekenheid en hadden in hits in Europa en Amerika. In 1985 verzorgden ze bij Frank Boeijen’s (foto) ‘Kronenburg Park’ de achtergrondzang. Na dat de dames uit elkaar waren gegaan besloten ze om Mai Tai weer nieuw leven in te blazen, dit met een andere samenstelling.

{slide=Mai Tai – Am I Losing You Forever (live)}http://www.youtube.com/watch?v=kG8eCY2lmqI{/slide}

{slide=Mai Tai – Female Intuition}http://www.youtube.com/watch?v=ZJ_uT2fQNQ4{/slide}

altKajagoogoo zanger Limahl besluit om in 1996 de nummers ‘History en ‘Body And Soul’ te gaan remixen, het gevolg is grote hits in Engeland. Helaas werd de nieuwe start niet wat ze er van verwacht hadden, singles als ‘It’s Not Over’, ‘Are You For Real’ en ‘Afrodisiac’ haalden niet het beoogde succes waardoor Mai Tai in 1997 weer ontbonden werd. Zeven jaar later probeerden de dames een gooi te doen om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival, ze strandden in de voorrondes. In 2007 werd en voor het eerst in twee decennia een nieuw album uitgebracht met daarop een aantal nieuwe liedjes, maar ook de oude hits. Met een drietal nummers haalden ze in 2007 de diverse hitlijsten.

{slide=Mai Tai – History}http://www.youtube.com/watch?v=Tfq3GtS-5lk{/slide}

{slide=Mai Tai – Body & Soul}http://www.youtube.com/watch?v=Y9NBWuQsPNM{/slide}

altVorig jaar besloot Harriette (foto) wederom om Mai Tai weer samen te stellen met twee nieuwe zangeressen, te weten Maureen Pengel en Edna Proctor. Deze twee dames maakten al eerder deel uit van de succesvolle 70’s band Boney M. Anno 2011 word deze nieuwe samenstelling voor het eerst aan het publiek gepresenteert tijdens het Disco Legends Festival. Mai Tai bracht recentelijk ‘Body & Soul’ uit welke het erg goed doet bij onze Britse buren.

Deel: