De Utrechtse band The Medics is met hun eerste single ‘City’ te horen in de populaire voetbalgame FIFA 12. FIFA 12 zal op 29 september wereldwijd uitgebracht worden. Jaarlijks worden er van dit spel miljoenen exemplaren verkocht. Naast het voetbalplezier voor de gamer, is de soundtrack een wezenlijk onderdeel van het spel.

In de afgelopen jaren hebben vele bands internationale bekendheid verkregen mede dankzij dit voetbalspel. Zo zaten onder andere Blur, Radiohead, Kings Of Leon, Two Door Cinema Club, MGMT en Muse in voorgaande edities van het spel en vanaf deze maand kunnen The Medics zich bij dit rijtje namen voegen.

Ricardo Jupijn, gitarist van The Medics, is groot voetballiefhebber en zeer bekend met het spel: “Het eerste voetbalspel dat ik kocht was FIFA 96. Ik speel het dus al sinds mijn zevende en sindsdien kijk ik elk jaar weer uit naar de nieuwste release. Helemaal te gek en tamelijk bizar om nu zelf in het spel te zitten. Elke FIFA-speler kan die nummers uit het spel van voor naar achteren dromen.”

Met single ‘City’ werden de Utrechters al Serious Talent bij Radio 3FM en mochten zij bij De Wereld Draait Door komen spelen. Het debuutalbum van de band “Dance Into The Dark” is op 29 augustus verschenen. Op 16 september presenteren The Medics het debuut aan het publiek in Tivoli de Helling, te Utrecht. Hierna zal de band door het land trekken met hun 3FM Serious Talent tour.

{slide=3FM Serious Talent tour:} 16-sep-11 Tivoli De Helling (albumpresentatie) – Utrecht
17-sep-11 Rotown – Rotterdam
22-sep-11 Merleyn – Nijmegen
23-sep-11 Paradiso – Amsterdam
1-okt-11 Metropool – Hengelo
7-okt-11 Fenix – Sittard
{/slide}

Foto (c) Heidi de Gier

Deel: