altEen cowboyhoed en een zonnebril, ooit eigendom van John Lennon tijdens zijn Beatles tijd half jaren ’60 zullen volgende week tijdens een veiling te koop worden aangeboden. De hoed, gedragen door John tijdens een tournee wat The Beatles in 1965 gaven in Noord Amerika en de zonnebril die hij droeg in 1967 zijn jarenlang in het bezit geweest van Lennon’s intussen overleden oom Charlie en momenteel eigendom van de in Liverpool wonende Amerikaan Larry Warren.

Warren vertelde “Ik kende Charlie erg goed, ik kocht deze hoed en bril van hem. Eerst wilde hij er geen geld voor hebben maar ik bleef aandringen. Ik heb geholpen om andere items die te maken hebben met de Beatles te bewaren voor het nageslacht, zelfs stukken van de kerk waar Lennon voor het eerst Paul McCartney ontmoette”. De hoed gaf hij aan zijn oom tesamen met een revolver omdat hij van Westerns hield. Lennon vond het grappig dat de hoed te groot was voor zijn oom.

Verwacht word dat de hoed 8000 pond en de zonnebril 4000 pond op zullen gaan brengen. De veiling zal plaats gaan vinden bij Cameo in Berkshire op 9 augustus. Glen Norcliffe van Cameo verteld “Dit zijn schitterende items die ooit eigendom waren van John Lennon toen hij op het hoogtepunt van zijn carriére stond. De kwaliteit van de stukken is perfekt en laten we eerlijk zijn, alles wat gerelateerd kan worden aan Lennon is goed te verkopen. Er zijn wereldwijd zat verzamelaars die de hoed en bril graag zouden willen hebben”.

Deel: