De Kings of Leon hebben gisterenavond het concert in Dallas voortijdig moeten beëindigen omdat zanger Caleb Followill het podium afstormde om backstage een biertje te gaan zoeken. Na het nummer ‘Notion’, vertelde Followill het publiek: “Ik moet even weg om te kotsen en een nieuw biertje te pakken”. Hij beloofde terug te keren op de planken, maar dat was niet meer dan de belofte.

Zijn broer, bassist Jared, bood het boze publiek zijn excuses aan: “Onze welgemeende excuses hiervoor. Dit is buiten onze macht. Ik begrijp dat jullie ons nu haten, dus steek onze albums maar in de fik. Ik weet verder niet wat ik moet zeggen.” Ook op het Twitter account van de bassist bleef het niet stil. Hij meldde na het concert dat er ‘interne ziektes en problemen’ binnen de band heersen, welke moeten worden aangepakt. De overige leden van de band konden wel beloven dat ze zo snel mogelijk weer terug zouden komen in Dallas, om het concert over te doen. De Kings of Leon zijn op het moment bezig met een tournee door de Verenigde Staten. Het concert van vanavond in Houston gaat volgens de band vooralsnog gewoon door.

Het is overigens niet de eerste keer dat een concert van de Amerikaanse band vroegtijdig ten einde wordt gebracht. Ook afgelopen jaar moest de hele band tijdens een optreden in juli in St. Louis het podium verlaten omdat een groep duiven bezig was met het onderpoepen van de bandleden.

Bekijk hieronder het ietwat onduidelijke voorval van gisteren, gefilmd door een bezoeker van het concert:

{slide=’Kings of Leon Dallas 2011 Caleb Gets Sick’}http://www.youtube.com/watch?v=gGfxPjWXL5U{/slide}

Deel: