Na het succes van vorig jaar wordt Bokpop ook dit jaar weer een tweedaags evenement met op zaterdag een volledig Hip Hop programma. Op zaterdag 16 en zondag 17 juli wordt in het oudste en mooiste openluchttheater van Nederland, het Valkenburgse Openluchttheater alweer de vierde editie van Bokpop gehouden. De eerste gecontracteerde bands voor zondag 17 juli zijn:

Triggerfinger
Ana Popovic
Chef Special
Intergalactic Lovers
Lesoir

De komende weken worden de hiphop acts en de de resterende namen voor zondag via de media en op www.bokpop.nl bekend gemaakt.

Bokpop is na drie edities inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd pop & rockfestival in het heuvelland met een geheel eigen smoel. In de prachtige setting van het Openluchttheater wordt het podium bevolkt door regionale, nationale en internationale bands. Diverse alternatieve muziekstijlen steeds gebracht door in hun genre bijzondere acts. Want Bokpop wil voor alle bezoekers een speciale ervaring zijn en biedt daarom dit jaar niet enkel uitstekende muziek maar ook kunst, popfotografie en streetdance. Bokpop staat naast al het culturele genot ook garant voor lekker eten en drinken, een unieke feestrijke sfeer en een muzieksmaak met overstijgende gezelligheid.

Meer info over de artiesten

Triggerfinger (België)
Dit trio is momenteel ongetwijfeld de beste én meest populaire band van België. Simpelweg omdat ze met hun luide, bloedeerlijke en heerlijk swingende rock nooit teleurstellen! Hun laatste plaat “All This Dancing Around” namen ze op in Sound City in L.A. (o.a. ook Nevermind van Nirvana) met als producer Greg Gordon (o.a. ook Oasis, Wolfmother en Slayer). Na België en Nederland veroverd te hebben zijn ze nu hard op weg ditzelfde trucje in Duitsland en in het Verenigd Koningrijk te herhalen, straffe kost!
www.triggerfinger.net

Ana Popovic (Servië)
Gitaargodin & Bluesbabe Ana Popovic ontvluchtte in 1999 de oorlog in Joegoslavië om aan het conservatorium in Rotterdam en Utrecht Jazzgitaar te studeren. Inmiddels heeft ze met haar eigentijdse Blues, doorspekt met Funk, Jazz en Rock, een vaste plaats veroverd in muziekland en woont ze als ze niet op tour is het grootste gedeelte van de tijd in Los Angeles. Ze speelde wereldwijd al op zowat alle grote bluesfestivals en tourde onlangs nog met legende BB King.
www.anapopovic.com

Chef Special (Nederland)
Met “One For The Mrs.”, het debuutalbum dat is opgedragen aan hun onlangs ter ziele gegane tourbus, en zeer energieke liveshows verovert de Haarlemse band Chef Special momenteel Nederland. 3FM Serious Talent waren ze al, ‘De Wereld Draait Door’ draaiden ze al om hun vinger en een uitnodiging voor te spelen op Lowlands hebben ze ook al op zak. Hun op de jonge Red Hot Chili Peppers en stadgenoten Gotcha! geïnspireerde funkrock zal ook Bokpop omver blazen.
http://www.chefspecialmusic.com

Intergalactic Lovers (België)
Intergalactic Lovers is een band die in thuisland Belgie pijlsnel naam heeft gemaakt. Hun eerste single Delay was de afgelopen maanden op de Vlaamse radio alomtegenwoordig en stond in no-time op nummer 1 van De Afrekening, de hitlijst van Studio Brussel. Intergalactic Lovers brengt een mix van melodieuze, soms intieme, dan weer avontuurlijke rockmuziek met de unieke en bezwerende stem van zangeres Lara Chedraoui als bindmiddel. Of zoals het gezaghebbende weekblad Humo het omschreef: “een groep die grossiert in verstilde klasse en een sound heeft die een afgebladderd woord als “tijdloos” weer opblinkt”.
www.intergalacticlovers.com

Lesoir (Nederland/België)
Het ambitieuze Lesoir maakte met hun stevige sfeervolle maar melodieuze rock behoorlijk veel indruk tijdens de voorbij editie van Nu of Nooit. Hoewel een heel eigen geluid heeft de band met als middelpunt de van oorsprong uit Berg & Terblijt afkomstige Maartje Meessen raakvlakken met groepen als A Perfect Circle, Skunk Anansie en Tool. Rauw en donker, soms heel klein en breekbaar en dan weer groots, chaotisch en zwaar maar altijd melodieus.
www.lesoirmusic.com

Kijk voor meer info op: www.bokpop.nl

Deel: