Within Temptation ontving gisteravond een Buma Music In Motion Award voor de drie korte films die werden gemaakt bij het onlangs uitgebrachte conceptalbum “The Unforgiving”. Deze films zijn gebaseerd op de gelijknamige comicserie die de band produceerde met de Amerikaanse schrijver Steven O’Connell en tekenaar Romano Molenaar (Witchblade, Darkness en X-men).

De prijs werd uitgereikt voor het meest innovatieve gebruik van muziek in media in de categorie “Other Media”. De korte films zijn gemaakt met een Engelse cast, onder regie van Joeri Holsheimer en geproduceerd door Storm Post Production. Een deel van de verhaallijn uit de comicserie is op een bijzondere manier in zwart-wit opgenomen, in een surrealistische setting en ondersteund door prachtige, op maat gemaakte filmmuziek. Bij elkaar vormen ze een drieluik dat is uitgegeven via het online portal van de band (www.within-temptation.com), via een mobiele applicatie en via een DVD bij het album.

Het album “The Unforgiving” kwam in twaalf landen meteen de top 10 binnen. Binnenkort verschijnt de tweede single “Sinéad”, die wereldwijd wordt uitgebracht. Na een ingelaste pauze vanwege de zwangerschap van zangeres Sharon den Adel zal de band op 12 augustus voor het eerst weer op het podium staan. Dit tijdens een speciale show in Ulft (NL), waar ook weer de filmbeelden tijdens de show zullen worden gebruikt. In het najaar volgt een uitgebreide Amerikaanse en Europese tournee.

Deel: