Donderdagavond 14 april zijn in een uitverkochte Gashouder in Amsterdam de jaarlijkse 3FM Awards uitgereikt. De 3FM luisteraars trakteerden maar liefst negen verschillende artiesten op een Award. Niet eerder kenden de 3FM Awards zoveel verschillende en gevarieerde winnaars. Tijdens de zevende editie van de 3FM Awards zag nieuw talent meer dan ooit hun muziek beloond met de publieksprijs. Go Back To The Zoo , Caro Emerald en De Jeugd Van Tegenwoordig ontvingen ieder twee awards.

De 3FM Awards zijn de enige echte radioprijzen van Nederland. De 3FM luisteraars bepalen welke artiesten met een award naar huis gaan. Zij dragen de genomineerden aan en kiezen ook de uiteindelijke winnaars. Maar liefst een half miljoen stemmen werd uitgebracht.

De 3FM dj’s Eric Corton, Giel Beelen en Sander Lantinga presenteerden de televisieshow. Michiel Veenstra deed verslag op radio van de 3FM Awards. Het programma werd live uitgezonden op 3FM en op Nederland 3 (VARA). Tijdens de award show met als thema MUSIC FOR PRESIDENT waren optredens te zien van Go Back to the Zoo, Waylon, Spike van Di-rect, Benjamin Herman, Pablo van DeWolff, Guus Meeuwis, Bløf, De Jeugd van Tegenwoordig, Handsome Poets en een bijzonder duet van Laura Jansen en Jacqueline Govaert.

Dit zijn de winnaars van de 3FM Awards 2011:

Beste band Go Back To The Zoo

Beste zanger Guus Meeuwis

Beste zangeres Caro Emerald

Beste artiest pop Bløf

Beste artiest rock Go Back To The Zoo

Beste artiest alternative De Staat

Beste artiest hiphop De Jeugd van Tegenwoordig

Beste artiest dance Tiësto

Beste single De Jeugd van Tegenwoordig – Sterrenstof

Beste album Caro Emerald – Deleted scenes from the cutting room floor

Beste live act Anouk

Beste nieuwkomer Krystl

De Schaal van Rigter A Silent Express – Will I be around

Serious Talent Award Handsome Poets

3FM Awards 2011 De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en –artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. De uitreiking van de 3FM Awards vindt plaats tijdens een liveshow vanuit De Gashouder in Amsterdam. De uitreiking van de Awards is het hoogtepunt van de Week van de 3FM Awards. Het radiostation draait veel muziek van eigen bodem, van de winnaars van afgelopen edities en natuurlijk van de genomineerden van 2011. Op vrijdag 15 april blikt 3FM terug op de 3FM Awards met veel muziek van de winnaars. Zaterdag 16 april wordt om 21.45u de herhaling van de 3FM Awards op Nederland 3 uitgezonden. De 3FM Awards worden mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur.

Deel: