Na Amsterdam en Groningen was Tilburg gisteren de derde stop van “Scouting for girls” tijdens hun tour door Nederland en Duitsland. Spelen de heren in Nederland voornamelijk in het clubcircuit, in het thuisland is dat wel anders. In Groot-Brittannië trekken ze volle stadions, en onder andere “Wembley Arena” en “Brighton Dome” staan voor later dit jaar in de tourlijst.

Terug naar gisteren: De grote zaal van 013 in Tilburg is nog een tikkeltje te groot voor de heren en bij aanvang van de show is de zaal 95% gevuld terwijl de bovenverdieping gesloten blijft. De gillende tienermeisjes van Nederland moesten dan ook een keuze maken waar het zakgeld heen ging,Scouting for Girls of Justin Bieber welke a.s. Zondag in Ahoy optreed.

Scouting for Girls krijgt van de band “Audio Adam” een goed opgewarmde zaal toegeworpen. Deze nieuwe Nederlandse band speelt eigen nummers welke in het rijtje Snow Patrol, Starsailor en Keane passen. Tijdens de nieuwjaarsplug op 3fm met Sander Guis en Marijke Roskam is Audio Adam genoemd als band waarvan “… we hopelijk veel gaan horen in 2011!” en dit kan ik alleen maar onderschrijven. Een goede sound met catchy nummers. De songs van Audio Adam worden goed ontvangen door de zaal en bij het aankondigen van het aanbreken van de laaste 2 nummers voor vanavond, klinkt er zelfs een “Aaaah” door de zaal. Na afloop van de set is zanger Tjerk zijn stapel visitiekaartjes dan ook in no-time kwijt. Audio Adam heeft er morgen weer een boel “Facebook-vriendinnetjes” bij.

Rond kwart over 9 is het podium dan voor Roy Stride (zang/keyboard) Greg Churchouse (basgitaar) Peter Ellard (percussie). De van origine gitaarloze indiepop band uit London is op het podium versterkt met een gitarist.

Naast de hit “This aint a lovesong” en de titeltrack voor de film “Loft” “Take a Chance On Us” klonken ook 2 nieuwe songs welke zullen verschijnen op het volgende album van de band. Het deuntje van het nieuwe nummer “It only rains in LA” bleef na de show nog enige tijd in mijn hoofd hangen. Contact met het publiek was er vollop en de band maakte zelfs kort tijd om even “Happy Birthday” in te zetten nadat ze gewezen worden op de verjaardag van één van de aanwezige fans. Natuurlijk speelde de band verder alle bekende songs en zodoende kwamen ook “Famous” en “Elvis ain’t dead” voorbij. Bekende of onbekende songs, het kon het publiek niet deren. De meeste nummers werden van begin tot eind meegegilt en op een schore keel na, was het voor de meeste een waanzinnige avond.

26 en 27 maart zijn de heren nog in Nederland te bewonderen alvorens ze hun tour in Duitsland voorzetten. Later dit jaar komen ze terug naar Nederland en staan ze ook op Pinkpop.

Foto’s (c) 2011 Sander van den Berg

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: