Vannacht is de wereldwijde première van de nieuwe videoclip van de nieuwste single van Foo Fighters; ‘Rope’. De clip wordt vannacht om 2:00 uur Nederlandse tijd geprimeurd op de website van MTV. Vanaf dat tijdstip zal de videoclip tevens 24 uur lang exclusief op de site van MTV te zien zijn. De videoclip is opgenomen in Los Angeles en is geregisseerd door Dave Grohl. Een preview van de video is nu te zien op www.mtv.nl

In februari van dit jaar kondigde de band aan het nieuwe album ‘Wasting Light’ op 11 april te releasen. Daarnaast werd bekend dat ze ook weer op tour zullen gaan en in juni te zien zullen zijn als headliner op Pinkpop. ‘Wasting Light’ is geproduceerd door Butch Vig en gemixed door Alan Moulder en is in zijn geheel op analoge tape opgenomen in de garage van Dave Grohl in California’s San Fernando Valley. De ‘back to basics’ aanpak zonder computers en software heeft geresulteerd in het sterkste en meest samenhangende werk van de Amerikaanse band die inmiddels al een 15-jarige carrière achter de rug heeft. Dit is o.a. terug te horen in de eerste single ‘Rope’, maar ook in albumtracks als de openingstrack ‘Bridge Burning’ en het mooie ‘These Days’.

Het album kent ook gastoptredens van Bob Mould (‘Dear Rosemary’) en Krist Novoselic (‘I Should Have Known’). Nadat de band over de hele wereld in uitverkochte arena’s, stadions en op festivals hebben gespeeld, gaat de band terug naar de essentie waardoor ‘aisting Light’ een triomf is voor de band.‘Wasting Light’ komt op 11 april uit.

Deel: