Rotterdam stond als één van de eerste shows gepland in de Europese OMG-tour van Usher maar wegens ziekte werd de show van 14 januari verzet. De verjaardag van zijn oogappel Justin Bieber, 1 maart 2011, werd de nieuwe datum en een afgeladen Ahoy (met voor het merendeel vrouwelijke fans) heeft hoge verwachtingen van hun idool. Hij heeft immers wat goed te maken.

Met meerdere hits op zak is Usher artiest waar je een spetterende show van verwacht. Naast zijn hits, waarvan hij in Nederland overigens maar één nummer 1 hit heeft gehad (Yeah!, 2004) staat hij bekend als een begenadigd danser. Zijn opkomst doet vermoeden dat Usher met de motor naar Ahoy is gekomen. Gekleed in een leren pak inclusief helm en handschoenen verrijst de ster uit het podium, bij de eerste aanblikken van hun idool gaat de zaal uit zijn dak.

De stripact tussen 2 songs waarbij Usher zijn motorjack en handschoenen laat voor wat het is zorgt ervoor dat de dames in de zaal gillen, waren het speenvarkens. Ze krijgen waar ze voor komen en laten dit merken ook.

De danskunst van Usher en zijn crew is flitsend te noemen, dit gecombineerd met vuurwerk word de show zelfs spectaculair. Mr Raymond Usher Raymon IV maakt de verwachting dan ook meer dan waar. Usher zelf was kennelijk ook zeer tevreden over zijn show, niet lang na de laatste tonen twitterde hij; “Ahhhdamn…Rotterdam. Amazing crowd!! Killed it! URIV”

Op 6 maart mag Usher weer een keer zijn moves laten zien in Ahoy en op 27 maart staat zijn protégé Justin Bieber op het podium….

Foto’s (c) 2011 Sander van den Berg

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: