En jawel, ook nu hebben we weer te maken met een lokale band. Alhoewel, zo lokaal zijn ze inmiddels niet meer. Ze hebben samengespeeld met onder andere ‘Go Back To The Zoo’ en ‘Infadels’ en hebben nu hun eigen voorprogramma. Na een jaar of twee als band bij elkaar te zijn, vonden ze het tijd worden voor een EP: ‘Our Ocean Is Illuminated’. Dames en heren, hier komt u niet meer onderuit.

De EP telt vier nummers, plus een bonustrack. Een heuse remix van de single, door Dr. Jacoby. Maar, het draait natuurlijk om de originele tracks! Het zijn ‘maar’ vier nummers en dat verlangt na de eerste tonen al naar meer!

De single ‘Carnival’ bestaat uit een mix van de Editors, Interpol en hier daar een vleugje Muse (vooral op het einde). Een langzame opbouw, naar de elektronische cilmax. Heerlijk liggend in het gehoor, produceren de vier mannen (met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar) een prachtnummer waar de nodige rust in zit. Rust die langzaamaan uitmondt in een beat waar je niet meer omheen kunt. Een prachteinde, waarvan ik meer zou willen horen!

De heren krijgen het bij elk nummer voor elkaar, om de tijd te doen vergeten. Elke track duurt in gedachten een minuut of tien, maar terug in de realiteit merk je op dat de teller pas op de drie minuten staat. Een compliment plaatsen is hier dan ook zeer gepast, aangezien de muziek aanstekelijk en ontspannend werkt. Vooral als je bedenkt dat deze band pas net begint met hun eigen weg te timmeren (of leggen, wat u wilt) die waarschijnlijk naar Rome gaat leiden. Gelukkig ligt Rome ver weg, dus kunnen we nog veel meer verwachten van deze veelbelovende band!

Overigens hebben de bandleden ook al wat wedstrijden op hun naam staan, waaronder de ‘Popsport 2008-2009’ en de ‘High School Music Competition 2010’. En alsof dat nog niet genoeg is zijn de heren naar IJsland gevlogen voor een concert én staan ze vanavond in De Wereld Draait Door!

De band wil graag dat zoveel mogelijk mensen hun muziek horen, dus is de volledige EP GRATIS te downloaden via www.huntingtherobot.com!

Hunting The Robot is een perfect voorbeeld van een lokale band, groeiend naar nationaal niveau. En dan te bedenken dat de drummer pas 14 jaar is! (8/10)(www.huntingtherobot.com)

{slide=Hunting The Robot – Carnival}http://www.youtube.com/watch?v=FAJMARdF9XM{/slide}

Deel: