Eindelijk was het dan zover, zondag 9 januari, de theatershow ‘Koper’ van Rowwen Hèze. Ik had een plekje op rij 0, en ook nog eens lekker in het midden, dus dat was al een goed begin van de avond. Het was de tweede keer dat ik een theatershow van Rowwen Hèze bezocht. Ik verwachtte daarom deze avond net als de andere show een avond vol verrassingen. Een avond vol verrassingen werd het zeker…

Rowwen Hèze blikt in de show terug op 12,5 jaar theater maken. Daarbij was het podium ingericht als een oubollige kroeg. Met als barman niemand minder dan Leon Verdonschot. Leon fungeerde als spreekstalmeester en zorgde voor duidelijke verhalen die de inleiding vormde van de nummers die Rowwen Hèze ten gehore ging brengen. Een leuke setting waardoor ook op een leuke manier duidelijk werd gemaakt waar al die prachtige nummers van Rowwen Hèze nou precies over gaan. Voor mij als ‘‘net niet’’ Limburger toch erg nuttig!

Daarnaast kwamen er in de show nog enkele gasten voorbij. In iedere plaats waar ‘Koper’ speelt weer andere gasten. Het gaat om types die bekend zijn in de betreffende plaats en in de show worden neergezet als types uit het Rowwen Hèze repertoire. Dit zorgde in Venray voor vele lachwekkende gezichten in de zaal.

Naast de bekende types was er ook één gelukkige uit de zaal die plots door de spreekstalmeester het podium werd opgevraagd. Die gelukkige was ik… Heel even ging er van alles door me heen. Want gebeurt er nu met me, moet ik dit wel doen, sta ik niet voor schut enz. enz.! Maar goed, zo’n kans krijg je maar eens in je leven dus natuurlijk speel ik het spelletje mee en binnen een paar seconden zat ik daar dan. Midden in de spotlight, aan een barretje heel dicht bij Rowwen Hèze. Wat een prachtige ervaring, een band die speciaal voor mij heel intiem geweldige muziek opdraagt en een zaal gevuld met honderden enthousiaste mensen. Wat een adrenaline, wat een kick. Rowwen Hèze bedankt voor deze onvergetelijke avond. Het was zeker een avond vol verrassingen. Met prachtige muziek en een mooi verhaal.


Foto’s (c) 2011 Marcel Hakvoort

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: