Dit jaar was Toto nog te bewonderen tijdens een optreden in de Waerdse tempel en tijdens Bospop. Dit niet zonder succes! In 2011 komt de superformatie weer naar ons land. De band zal een optreden verzorgen in de Heineken Music Hall op 23 juni 2011. Mojo maakte dit onlangs bekend, De voorverkoop zal aanstaande zaterdag 4 december starten om 10:00 uur bij de bekende voorverkoopadressen.

De band ging in 2005 uit elkaar maar Steve Lukather, David Paich, Joseph Williams, Steve Porcaro en gast-bassist Nathan East zullen net als dit jaar in 2011 het podium weer met elkaar delen. Toto is al ruim 30 jaar een begrip, al in 1978 scoorde de band haar eerste hit met ‘Hold The Line’.

De vierde plaat, Toto IV, bevatte onder andere andere de hitsingles ‘Africa’ en ‘Rosanna’, en zette Toto op de muzikale wereldkaart. Het album bereikt de dubbele platina status en Toto ontvangt er maar liefst zes Grammy Awards voor. Behalve de drie bovenstaande singles, kwamen afgelopen zomer natuurlijk ook alle andere succesnummers van de band voorbij, als ‘I’ll Be Over You’, ‘Stop Loving You’ en ‘Pamela’. In Amsterdam maakt Toto er volgend jaar ongetwijfeld weer een onmiskenbaar feest van. Toto is vorig jaar niet voor niets opgenomen in de Musicians Hall of Fame in Nashville, Tennessee.

Deel: