Apple Corps, EMI en Apple hebben vandaag bekendgemaakt dat het werk van de Beatles, de invloedrijkste en populairste rockband uit de muziekgeschiedenis, nu voor het eerst verkrijgbaar is bij de iTunes Store (www.itunes.com/nl). Vanaf vandaag zijn de dertien legendarische, geremasterde studioalbums van de Beatles met iTunes LP’s, de “Past Masters”-compilatie (dubbelalbum) en de verzamelalbums “Red” en “Blue” wereldwijd verkrijgbaar bij iTunes, naar keuze als compleet album of als losse nummers. Fans kunnen ook een speciale digitale “Beatles Box Set” kopen, exclusief bij iTunes, die onder andere de concertfilm “Live at the Washington Coliseum, 1964” bevat, een opname van het allereerste Amerikaanse concert van de Beatles.

“We vinden het geweldig dat de muziek van de Beatles nu ook verkrijgbaar is via iTunes”, aldus Sir Paul McCartney. “Het is bijzonder om mee te maken dat de nummers die we oorspronkelijk op vinyl hebben uitgebracht ook in dit digitale tijdperk nog net zo geliefd zijn als toen.” “Ik vind het vooral prettig dat aan mij niet meer zal worden gevraagd wanneer het werk van de Beatles nu eindelijk ook via iTunes verkrijgbaar is”, zegt Ringo Starr. “Eindelijk is het dan toch zover … als je wilt, is het werk van de Beatles nu verkrijgbaar! Peace & love, Ringo.”

“Wij vinden de Beatles geweldig en vinden het dan ook een grote eer om hen bij iTunes te mogen verwelkomen”, aldus Steve Jobs, CEO van Apple. “Het was niet eenvoudig, maar dankzij de Beatles en EMI kunnen we nu een droom verwezenlijken die we vanaf het allereerste begin van iTunes, tien jaar geleden, hebben gekoesterd.”

“De Beatles en iTunes zijn beiden echte stuwende krachten in hun respectievelijke vakgebieden,” aldus EMI Group CEO Roger Faxon. “Het is een voorrecht voor iedereen bij EMI om met Steve Jobs en met Apple Corpos’ Jeff Jones en hun teams te werken aan het creëren van een mijlpaal in de ontwikkeling van digitale muziek.”

Alle 13 legendarische remastered studio albums van de Beatles, waaronder “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band,” “Revolver,” “The Beatles [The White Album]” and “Abbey Road” komen met iTunes LP’s, waarmee een intensieve beleving van het album wordt gecreëerd, met schitterende ontwerpen en uitgebreide visuele extra’s zoals een unieke mini documentaire over het tot stand komen van elk album. Het dubbelalbum “Past Masters” en de klassieke “Red” en “Blue” collecties zijn ook beiden beschikbaar.

De speciale digitale “Beatles Box Set (€ 149) bevat de 13 remastered studio albums met iTunes LP’s en alle mini-documentaires, “Past Masters,” en de “Live at the Washington Coliseum, 1964” concertfilm, wereldwijd exclusief beschikbaar op iTunes waarin het allereerste concert dat de Beatles in de US gaven in zijn geheel te zien is. Bovendien kunnen Beatles fans de concertfilm “Live at the Washington Coliseum, 1964” gratis als stream bekijken op iTunes voor de rest van het kalenderjaar.

Apple Corps Ltd. is opgericht door The Beatles in 1968 om de zaken van de groep waar te nemen. Het in Londen gevestigde bedrijf beheerde de catalogus van Beatles nummers uit de jaren ’60 waarvan tot op de dag van vandaag meer dan 600 miljoen platen, tapes en CD’s verkocht zijn. Sinds de jaren ’90 heeft Apple nieuwe Beatle projecten aangestuurd waaronder The Beatles Anthology projecten, het album The Beatles 1, waarvan 29 miljoen exemplaren zijn verkocht, The Beatles LOVE show en CD, en de 09/09/09 introductie van The Beatles Remastered catalogus en het The Beatles Rock Band computerspel. Voor meer informatie over The Beatles projecten bezoekt u www.thebeatles.com.

Deel: