Ken je ook dat onvervuld verlangen naar lange, parelwitte stranden? De zon hoog in de lucht en de golven deinen kalmpjes op en neer. Lachende mensen om je heen, een hond springend naar zijn frisbee, meisjes op rolschaatsen over de boulevard.. Oh pardon, waar was ik?

O natuurlijk! Allo Darlin’. Deze Londense band uit ja, Londen, laat de zomer uit je speakers komen. Een heerlijk deuntje met de fijne zachte stem van de zangeres, gecombineerd met de lichte gitaarpartij, doet je verlangen naar een heerlijk koel drankje mét parasolletje!

Mijn favoriete nummer kwam eigenlijk al meteen naar boven drijven. ‘Kiss Your Lips‘ is, zoals alle nummers, een vrolijk en opgewekt liedje, waarbij de meezingende mensen me meteen een kampvuur-gevoel geven. Een kampvuur op het strand natuurlijk.

Als ik tevreden ben over een plaat, dan wil ik dit graag laten weten. Maar ook als ik kijk naar de minpuntjes, kan ik deze natuurlijk niet achterwege laten: wat meer verschil had er van mij wel in gemogen. Alles is vrolijk, maar vrolijke nummers kunnen nog op zo veel meer manieren te gehore worden gebracht. Dit album kan naar mijn mening dus nog nét iets meer variatie bevatten. Zo doende, dat de band haar eigenheid niet verliest.

Desalniettemin is het debuutalbum van deze band een heerlijk vrolijk plaatje. Mijn advies: strooi wat wit zand uit in je kamer, zet je strandstoel klaar, stop deze cd in je speler en maak je klaar om te genieten.

“Allo Darlin’, wil je mijn cocktail even aangeven?” (8/10) (Fortuna Pop)

Deel: