Samen kunnen wij iets doen tegen kanker!
Vanavond zette Nederland zich massaal in om de strijd tegen kanker aan te gaan in de live show ‘Sta Op Tegen Kanker‘. Sta op tegen kanker is een samenwerking van de AVRO en KWF Kankerbestrijding. 1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Velen overleven het, maar nog steeds sterven in Nederland vijf mensen per uur aan deze ziekte. Wereldwijd werken wetenschappers zo snel mogelijk naar de dag toe dat kanker niet meer dodelijk is.

Documentairemaker Michiel van Erp en Fotografe Patricia Steur laten in Sta Op Tegen Kanker zien dat iedereen een relatie heeft tot kanker. Op ontroerende wijze leggen zij de persoonlijke belevenissen vast van onbekende en bekende Nederlanders. Openhartige verhalen en statements van onder andere Linda de Mol, Willeke Alberti, Albert Verlinde, Manuela Kemp, René Froger, Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, Gigi Ravelli, Edsilia Rombley en André van Duin lopen als rode draad door het programma, die gepresenteerd werd door Ruben Nicolaï. Naast de verhalen werden er ook live optredens verzorgt door onder andere René Froger, Alex Klaasen, Freek Bartels en Gordon, die muzikaal begeleid werden door de band van Fluitsma & van Tijn.

Speciaal voor ‘Sta op tegen Kanker‘ hebben Eric van Tijn en Jochem Fluitsma het lied ‘Just Stand Up’ opnieuw geproduceerd. Het lied wordt door een unieke combinatie van zangeressen en zangers gezongen met de vernieuwde titel ‘Stand Up To Cancer’. De nieuwe single is geschikt gemaakt voor de Nederlandse zangtalenten Dewi, Alain Clark, Glennis Grace, Nikki, Stevie Ann, Edsilia Rombley, Waylon en Boris.

Tijdens de liveshow van de Avro in het Agora theater in Lelystad melden zich 35.136 nieuwe donateurs zich aan.Foto’s (c) 2010 Richard van Egmond

Deel: