Kampen is met het Berghuisfestival een groot muziekevenement rijker. Een muziekspektakel zoals de stad dat nog niet eerder had. Met grote namen en lichtshows spreekt het Berghuisfestival de doorgewinterde festivalliefhebber zeker aan. Maar het festival moet alle leeftijden in vervoering brengen.

Afgelopen vrijdagavond (1 oktober 2010) stonden niet de allerminste Nederlandse artiesten op het programma. Deze avond stond in het teken van de palingsound. Met optredens van [[Jan Smit]], [[Nick en Simon]], [[de 3Js]], [[Monique Smit]] en [[Mon Amour]]. De avond werd geopend door de Mon Amour band die de zaal binnen no-time aan het meezingen kreeg met zijn nieuwe bracht hij het publiek aan het mee swingen. Na het uiteen gaan van de band [[BZN]] in 2007 besloot Jack Veerman een nieuwe band op te richten. In deze band is alles opgenomen van de palingsound. Uiteraard speelde ze vele bekende nummer, maar ook de nummers ‘Let’s forgive and forget’ en ‘Fame and Fortune’ kwam natuurlijk voorbij.

Na het optreden van de Mon Amour band was het publiek opgewarmd om gelijk door te gaan met het optreden van Monique Smit. Ook Monique bracht haar nieuwe nummers ten gehore. Met ‘Maak je Move’ en ‘Feest voor twee’, was de aftrap van een prachtige palingsound avond spectaculair geopend. Monique maakte plaats voor haar goede vrienden Nick &Simon. Ook Nick en Simon stonden te genieten aan de zijkant van het podium. Nadat de Monique het podium afkwam en ze elkaar hartelijk begroette, waren ze nu zelf aan de beurt.

Wat valt er nu nog over Nick en Simon te zeggen. Het is één van de beste muzikale duo’s die ons land heeft en dat was ook weer te horen op het Berghuisfestival. Met nummers als ‘Een nieuwe dag’ en ‘Door jou’, ‘Rosanne’ maakte ze opnieuw een sterke indruk. Na het optreden van Nick en Simon was het opnieuw de beurt aan de band van Jack Veerman. De BZN tribute band, speelde vele nummers van de nog steeds enorme populaire band BZN. De 3js hadden er duidelijk zin in. Wat is dan mooier om tussen al je Volendamse vrienden een spetterend optreden te verzorgen. De 3Js speelde de nummers ‘Geloven in het leven’, ‘Loop met me over zee’ en het nieuwe prachtige nummer ‘Wat is dromen’.

De avond werd afgesloten, en hoe kan het ook mooier door Jan Smit. Jan kwam het podium op tijdens het nummer ‘De zomer voorbij’ wat de 3Js inzette en zo Jan bij het nummer betrokken. Na dit nummer was het toch echt de beurt aan Jan Smit. Velen waren hiervoor naar het Berghuisfestival gekomen en dat was duidelijk hoorbaar bij het opkomen van Jan op het podium. Alle bekende nummers had Jan meegenomen, zoals nummers als ‘Leef nu het kan’, ‘Terug in de tijd’ en ‘Zie wel hoe ik thuis kom’, ronde hij deze avond schitterend af. Kampen is een mooi festival rijker!

Foto’s (c) 2010 Richard van Egmond

Deel: