[[Lowlands 2010]] zit er weer op en op het festival was ook dit jaar weer de [[Converse]] Compound 2010. Voor het derde jaar op rij was de Compound één van de creatieve hot spots op het festivalterrein: je kon onder andere schoenen customizen, een old school spelletje [[Pong]] spelen, dansen tijdens [[Silent Disco]] of gewoon even lekker relaxen.

In de welbekende Chuck-O-Matics konden bezoekers hun Converse sneakers laten customizen. Er waren ook weer gast customizers, waaronder de heren van [[Triggerfinger]], [[Jack Parow]], [[Tim Knol]], [[Moss]], [[Daily Bread]] en hiphoptalent [[Fresku]]. Ook Peter te Bos, die verantwoordelijk is voor het Lowlands artwork – kwam langs om een paar Chuck Taylor [[All Stars]] te voorzien van zijn persoonlijke touch. ’s avonds was het dansen geblazen tijdens de Silent Disco, met 3 dagen lang een volle Compound (gemiddeld zo’n 3000 man per avond). Bezoekers konden los gaan op de meest uiteenlopende platen. Er waren gast DJ sets van Triggerfinger, Daily Bread en [[Dio]]. De winnaar van de ‘DJ for a day’ contest mocht daarnaast op zaterdagavond op prime time samen met [[KinkFM]] DJ [[Henk Kanning]] een uur vullen.

De speciaal gepimpte All Stars worden binnenkort ter beschikking gesteld aan het publiek via speciale acties. De Converses die [[Pinkpop]]-directeur [[Jan Smeets]] eerder dit jaar ontwierp, werden bijvoorbeeld geveild voor zijn eigen goede doel, het dorpje Arampampa in Bolivia, waar Jan meerdere projecten steunt.

Fresku. (c) 2010, Daisy Komen
Fresku met zijn gepimpte Converse Chucks. Copyright 2010 Daisy Komen

Deel: