Rond [[Chicane]] is het een tijdje stil geweest. Chicane is de stagename van de Engelse dj, componist en producer Nick Bracegirdle. Hij heeft in het verleden met diverse artiesten samengewerkt zoals:

{slide=Artiesten}

  • [[Máire Brennan]]
  • [[Bryan Adams]]
  • [[Tom Jones]]
  • [[Natasha Bedingfield]]

{/slide}

Chicane heeft tussen 1995 en 2008 diverse Cd’s uitgebracht, en ook nu ligt er weer een heerlijk nieuwe cd. Met een top dj/producer als Chicane en het top label [[Armada]] kun je niets ander verwachten dat het een top dance album moet zijn.

Het is een heerlijk relaxte cd die je doet denken dat je op een zonovergoten eiland bent ergens aan de zee of het zwembad met een heerlijk verfrissende cocktail. De cd begint rustig met wat panfluit en synthesizer waarna hij overgaat naar een rustige beat die je naar één van de eerste hoogtepunten brengt op de cd. Dat hoogtepunt is een remix van [[Paul Young]]’s ‘Come Back’. De relaxte flow die aan het begin ingezet is vloeit hier naadloos in over.

Na de track ‘What Am I Doing Here? part 1’ trekt de beat iets maar het blijft relaxt. De titel track ‘Giant’ is verrassend en tikkeltje vernieuwend. Deze track leent zich ook ideaal voor mixen. ‘Poppiholla 5am’ is een van mijn favoriete nummers die op de cd staan, aangezien dit nummer je meeneemt op een wolk over dat ene eiland waar je bent.

We kunnen eigenlijk schrijven wat we willen over deze CD, maar je moet hem een paar keer beluisteren voordat je echt gevoel hebt van “whow…”. Dan begrijp je wat Chicane wil bereiken met dit album en wat wij proberen te schrijven…ENJOY (8/10)

{slide=Kopen}Giants
Giants
Chicane
{/slide}

Deel: