Sinds 2008 is Jornt Jan Bras fulltime bezig met zijn muziekproject Boom Boom Du Terre. Sinds mei dit jaar is zijn debuut cd Your Favorite Alboom via zijn eigen site te verkrijgen. Boom Boom Du Terre is lastig in een hokje te stoppen, al kun je zeggen dat de muziek die Jornt maakt invloeden uit de techno, hiphop, rock en electro bevat. Of Boom Boom Du Terre daar wat moois van heeft gemaakt, lees je hieronder.

Your Favorite Alboom opent met een track die de veelzijdigheid van Boom Boom Du Terre kenmerkt. Tune Un is een energieke mix van gitaren, drums, piano en electronische muziek. De track mist echter samenhang, waardoor de drukte en de energie soms ook als herrie kan klinken. Een matig begin dus, voor verder een goed album.

Eén van de dingen waarmee Boom Boom Du Terre zich onderscheid, is de combinatie tussen zijn beats en samples. Snelle beats met veel wisselingen, vaak geleend uit verschillende genres (techno, hiphop, rock, electro) worden goed aangevuld door de vocale samples. Zowel in Sexy Shela (Crocodile Hunter sample) als in Kara Sutra (pornofilm sample) worden de samples zelfs als instrument gebruikt, ze bepalen mede het ritme van de muziek.

Naast deze vocale samples maakt Boom Boom Du Terre ook gebruik van instrument samples. In Dubble 08-bit en Static Sega zijn de 8 bit game geluiden van Nintendo en Sega gebruikt als melodie. Dat dit niet meteen garant staat voor een goede track, bewijst het verschil tussen deze twee nummers. Dubble 08-bit heeft de veel energie en drukke beats, waardoor de 8-bit tune goed tot zijn recht komt. Static Sega is echter een rustige track, zonder beats en de melodie wordt daardoor al snel saai.

Conclusie

Door de combinatie van originele beats en goede samples weet Boom Boom Du Terre een eigen geluid te creëren. Daarnaast zit de muziek vol met energie, waardoor het wellicht live nog beter tot zijn recht komt.

Het album mist echter de echte toppers. De meeste tracks zijn goed, maar geen enkele track is fantastisch. Het is daarom een goed album geworden, maar geen geweldig album. 7/10

Boom Boom Du Terre heeft drie tracks van het album online gezet om te beluisteren. Je vindt ze hier.

Deel: