Het lijkt een beetje vreemd, maar [[Milli Vanilli]] is niet de eerste act die hun eigen hits niet inzongen. De 33 jaar oude hit “Ça plane pour moi”, van de Belgische zanger [[Plastic Bertrand]] blijkt niet door de [[onedayfly]] te zijn ingezongen. Producer [[Lou Deprijck]] (ook bekend van [[Lou & the Hollywood Bananas]]) had in 2006 al een rechtszaak aangespannen, maar de rechter wees toen Roger Jouret, de echte naam van Plastic Bertrand, aan als echter zanger, en rechthebbende van het nummer, in verband met een [[Coca Cola]]-commercial.

Stemexperts hebben nu echter het tegendeel bewezen. Plastic Bertrand komt uit Brussel, het dialect van de zang op de discohit komt echter uit de Vlaamse provincie [[Henegouwen]], inderdaad de provincie waar Lou Deprijck vandaan komt. Volgens Deprijck hebben ze het destijds met de stem van Plastic Bertrand geprobeerd, maar omdat het nergens op leek is de stem van diens producer, Lou Deprijck gebruikt als enige hit van de Belg.

{slide=Plastic Bertrand – Ça plane pour moi}http://www.youtube.com/watch?v=bVDfmn_TMkI{/slide}

Deel: