[[Simplon]] was het eerste poppodium ooit dat [[Giovanca]] geboekt heeft. Groningen. Nu, mei 2010, keert ze terug voor een spetterend optreden voor een uitzinnig en divers publiek. Als opwarmertje had Giovanca [[Jaykid]] meegenomen; een hiphopper met dé ‘FeelGoodMove’ van de avond. Deze behelsde een soepele achterwaartse schouderbeweging die vooral goed deed voelen toen beatboxer Ibarra hem kwam versterken op het podium. Ibarra maakte de sfeer zeer goed met zijn fenomenale beatboxsessie waarin hits voorbij kwamen als ‘Drop it like it’s hot’ ([[Snoop Dogg]]), ‘Freestyler’ ([[Bomfunk MC’s]]) en ‘Riverside’ ([[Sidney Samson]]).

Iets na tien uur besteeg Giovanca met het nummer ‘Everything’ feestelijk het podium. De sfeer zat er gelijk goed in. Giovanca, vaak genoemd als de ex-achtergrondzangeres van [[Wouter Hamel]], Relax en Benny sings, heeft dit imago tijdens haar optreden volledig van zich weten te geschudden. Het is een energiek en exotisch begin van wat beloofd een mooie avond te worden.

Ook in het hoge noorden trakteert Giovanca het publiek op nummers van haar debuutalbum ‘Subway Silence’ uit 2008 en nieuwe tracks van het recent uitgekomen album ‘While I’m Awake’, tevens de titel van haar clubtour. De funk/soul/jazzmuziek die Giovanca maakt hield het publiek in z’n greep. Vooral het niet in Nederland uitgebrachte nummer ‘I Remember’ bracht het publiek in beweging. Tijdens dit nummer werd het dansvermogen van het publiek op de proef gesteld terwijl Giovanca ons allen leerde hoe overal binnen te komen op Curaçao. Klappend en heupwiegend ging het publiek, maar ook Giovanca zelf, volledig los “ook de stoere mannen achterin”.

De laatste single van Giovanca ‘Drop It’ werd ook hartelijk ontvangen door het publiek. Er werd luidkeels meegezongen met het nummer en de fijne beats en percussie zorgden voor een dansexplosie. Het sterke ‘Free’ van haar eerste album betekende voor de negenjarige Julius de avond van zijn leven. Hij mocht samen met Giovanca dansend en zingend op het podium staan. Speciaal voor hem werd het refrein in het Nederlands gezongen. Menig mannelijk, Gronings student liet subtiel blijken zeer jaloers te zijn op de het kereltje. Het was een avond die hem nog lang zal heugen. Met haar eerste single ‘On My Way’ als toegift, had ze de hele zaal weer mee. Dit enthousiasme werd niet getemperd door de afsluiter ‘September’. Hoewel dit nummer gaat over het najaar, kon met zekerheid gesteld worden dat niemand zich zo voelde. Ook de mooie en vrolijke Giovanca deed niet denken aan de komende winter. De bezoekers in Simplon wisten het zeker, de zomer staat voor de deur!


Foto’s (c) 2010 Shanna Wiggerman

Deel: