De twaalf acts van de [[X FACTOR]]-liveshows, inclusief de afvallers, geven een bijzonder optreden tijdens het [[War Child]] Peace Concert. Met dit concert wordt niet alleen gevierd dat er 65 jaar vrede is in Nederland, maar vraagt War Child ook aandacht voor de miljoenen kinderen die wereldwijd nog altijd slachtoffer zijn van oorlog. [[Angela Groothuizen]]’s jongens Jaap, Kelvin en Mathijs; [[Eric van Tijn]]’s categorie 26+ Dony, Sarina en Janna; [[Stacey Rookhuizen]]’s meisjes Maaike, Sumera en Daniëlle en [[Gordon]]’s groepen BadBoyz, Fierce en 4Granted zetten zich graag in voor het goede doel. Tijdens het War Child Peace Concert zingen de ‘X FACTOR’-liveshow kandidaten het nummer ‘You’re the Voice’, dat in 1986 werd uitgebracht door [[John Farnham]] (Little River band). Daarmee vraagt ook ‘X FACTOR’ extra aandacht voor oorlogskinderen. De ‘X FACTOR’ uitvoering van het nummer wordt ook digitaal als single uitgebracht. Per verkochte single is, na afdracht van de rechten en gemaakte kosten, 75 cent bestemd voor programma’s van War Child.

Deel: